Κατά τον Μητσοτάκη η θνησιμότητα εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ίδια

Κατά τον Μητσοτάκη η θνησιμότητα εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ίδια

Ως πεδίο αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αντιμετώπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη σημερινή εμφάνισή του στη Βουλή προς υπεράσπιση της επιβολής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού υπό την απειλή προστίμου, καθώς έπειτα από την πρωτολογία του που έβριθε αιχμών και κατηγοριών κατά των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών, στις επόμενες τοποθετήσεις του ανέβασε τους τόνους, δίχως να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα και προτάσεις. Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως υπάρχουν ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμφανίζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα, ενώ όταν ακούστηκε κριτική από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε «με αντιεμβολιαστές δεν μιλάω».

Δείτε επίσης: Επικοινωνιακό show Μητσοτάκη στη Βουλή με στοχοποίηση των ηλικιωμένων

«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς που είναι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω!» ανέφερε κατά την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρωθυπουργό να σηκώνει τους τόνους και να απαντά στην κριτική.

«Έχετε εσείς; Φέρτε την! Αντί να κουνάτε το χέρι σας προκλητικά, αν έχετε εσείς τέτοιες ενδείξεις και στοιχεία, φέρτε τα!» απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης στις αναφορές που ακούστηκαν από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολούθως ακούστηκε η λέξη «άσχετε» πιθανότατα από τον Π. Πολάκη για την αναφορά περί θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ, με τον πρωθυπουργό να χάνει την ψυχραιμία του.

«Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε;» επανέλαβε μονότονα ο Κ. Μητσοτάκης, πριν συνεχίσει πως «με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ» και αναφερθεί ονομαστικά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να πάρει θέση, «σας τιμά αυτή η εικόνα κύριε Τσίπρα;».

Στη συνέχεια, ο Κ. Μητσοτάκης επέμεινε με τον Π. Πολάκη στο στόχαστρό του, κατηγορώντας τον για κρυφή αντιεμβολιαστική καμπάνια, και παράλληλα, τον Α. Τσίπρα πως «είστε το ίδιο». «Αυτός είναι και αυτός ανέχεστε, είστε ένα και το αυτό» συνέχισε με υψηλούς τόνους, πριν τους σηκώσει ακόμα περισσότερο, ναρκωθετώντας την συναίνεση που ο ίδιος ζήτησε σήμερα με αφορμή τα νέα μέτρα επιβολής υποχρεωτικότητας.

«Και έρχεστε μετά και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση δήθεν για την ανάγκη συνενόησης. Συνενόηση με ποιους; Με τον κύριο Πολάκη; Όχι δεν υπάρχει συνενόηση με τον κ. Πολάκη. Και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές με μεγάλη συστηματικότητα. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη και ελάτε μετά να μιλήσουμε για συνενόηση» κατέληξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχολείων απαξιώνοντας τις προτάσεις για κλείσιμο των σχολείων σε ενδεχόμενα κρούσματα και επιστροφή μετά τριών ημερών με testing. Επίσης, εξάντλησε με επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ την τριτολογία του, ενώ σε μία πρωτοφανή κίνηση στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να απαντήσει μετά την τρίτη του τοποθέτηση, πραγματοποιώντας και τέταρτη παρέμβαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter