Παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο Μαξίμου η εθνική στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων, με τον πρωθυπουργό να θέτει τους βασικούς άξονες που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, ένα από τα μέτρα που παρουσιάστηκαν είναι και η θεσμοθέτηση της «κοινωνικής εργασίας» στα σχολεία και η πιλοτική δημιουργία δέκα τεχνικών γυμνασίων.
Ο πρωθυπουργός είπε στην τοποθέτησή του ότι «η ευαισθητοποίησή μας για το θέμα δεν είναι εφήμερη» ενώ ξεχώρισε τρεις πρωτοβουλίες
Το Kids Wallet και συνολικά τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα πλαίσιο. Κανένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει χωρίς όρια, είπε χαρακτηριστικά.
Η δεύτερη δράση αφορά τον αθλητισμό. «Γνωρίζω ότι η άθληση προσφέρει μια απίστευτα δημιουργική εκτόνωση», σημείωσε.
Η τρίτη παρατήρηση αφορά στην ψυχική υγεία και την ανάγκη η Πολιτεία να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της στήριξης σε αυτή την κατεύθυνση.
«Είναι εύκολο το να γίνεις γονιός. Είναι πολύ δύσκολο το να είσαι γονιός. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συμμετοχή της οικογένειας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται, ότι στις 12:30 θα ακολουθήσει διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των σχετικών πρωτοβουλιών και πολιτικών από τα συναρμόδια υπουργεία, στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Διαβάστε επίσης:
Συνομιλίες της Greek mafia με την αστυνομία
Ελευθερία Τύπου: Στην 127η θέση η Ελλάδα για την ιδιοκτησία στα ΜΜΕ
Κώστας Γενηδούνιας στο Documento: Δέχτηκα συστάσεις να μη μιλήσω με τον Βαξεβάνη
Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ για απόλυση Γενηδούνια: «Άδικη και ξεκάθαρα στοχευμένη – Δεν θα μείνει αναπάντητη»
Κοκοτσάκης για τα βίντεο: Η ΕΛΑΣ δεν απαντά σε τεκμηριωμένες τεχνικές εκθέσεις αλλά σε δημοσιεύματα
Περιστέρι: Λήστεψε δύο πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών μέσα σε 25 λεπτά – Απέσπασε 2200 ευρώ