Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη νέα προσφυγική κρίση

Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν να κρατήσουν αποστάσεις από τη νέα προσφυγική κρίση

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η επικείμενη ύπαρξη προσφυγικών ροών από την ασιατική χώρα προς τη δύση, ήταν τα κύρια θέμα της τηλεφωνικής συνομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Μαξίμου, οι δύο πλευρές συνομίλησαν για μισή ώρα και… συμφώνησαν ότι η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από την επέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αποτελεί πρόβλημα των χωρών άμεσης γειτονίας της ασιατικής χώρας, ούτως ώστε οι Αφγανοί «να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους».

«Tην Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. (και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία)», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην κυβερνητική ενημέρωση, φανερώνοντας ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν στο ότι πρέπει να… τηρήσουν τις αποστάσεις από τη νέα προσφυγική κρίση.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησαν για την κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter