Μητσοτάκης και Κεραμέως μας έκαναν… Ισλάμ!

Μητσοτάκης και Κεραμέως μας έκαναν… Ισλάμ!
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021. (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Ποιος νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός που ψήφισε Μητσοτάκη θα μπορούσε να φανταστεί πως αντί για πακέτο «επιτελικών» και «αρίστων» με ταξικούς στόχους και πρόσημο τις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων θα κατέληγε να έχει ψηφίσει ισλαμική δημοκρατία, ορθόδοξων χρωμάτων και φαιόγκριζης πολιτικής ιδεολογίας;

Η πλήρης απομυθοποίηση τελικά ήταν μια πανδημία δρόμος, όχι πως πριν η οικονομία δεν είχε ξεκινήσει την κατρακύλα της. Εξάλλου όλα είχαν αρχίσει να κατρακυλούν…

Και ενώ όλα φαίνονταν από την αρχή με τα εξαπτέρυγα και τους μακεδονομάχους και την εργαλειοποίηση της πατρίδας ως πατριδοκαπηλία, ο εναγκαλισμός με την Εκκλησία -στην πιο συντηρητική της και ακροδεξιά μορφή που θυμίζει άλλα καθεστώτα- ήρθε στην προσπάθεια ψηφοθηρίας και επιστροφής της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στο Μεσαίωνα.

Κεραμέως και Μητσοτάκης επισκέπτονται την Ιερά Σύνοδο ξεχνώντας πως η Ευρώπη έχει περάσει μια Αναγέννηση και έναν Διαφωτισμό.

Ξεχνώντας όλα τα κινήματα που αποδέσμευσαν τη σκέψη από το Μεσαίωνα.

Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, συνεχείς επισκέψεις και ευλογίες των «αρίστων» στην Αρχιεπισκοπή και γελοιότητες που θα ζήλευαν περιπλανώμενοι θίασοι τρίτης διαλογής.

Και η καταλυτική δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως (που ήρθε μετά την τριτοκοσμική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου) που θεωρητικά έπρεπε να υπηρετεί τη Λογική και τις Ευρωπαϊκές ιδέες ήρθε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου που καυτηρίαζε την θρησκοληψία κατά της Λογικής και αμφισβητούσε την άμωμο σύλληψη.

Βγήκαν στα κάγκελα οι Ταλιμπάν της Ιεράς Συνόδου και αντί να βρεθεί κάποιος να τους πει, «μαζευτείτε», η εκπρόσωπος της Θεοκρατίας στην Ελλάδα υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως παριστάνουσα τη θεούσα απάντησε πως «πρόκειται για ένα λυπηρό περιστατικό».

«Είναι μια εικόνα που προσβάλλει τους Χριστιανούς τις άγιες τούτες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η καθ’ ύλην αρμόδια για την Παιδεία μιας χώρας που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή αλλά θυμίζει περισσότερο Αφγανιστάν.

Το ότι η Κεραμέως προσβάλει τη Λογική μας και τις Ευρωπαϊκές Αξίες και Αρχές δεν μας προβληματίζει…

Τελικά που είναι ο γαλάζιος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι και υπεύθυνος «για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής,» Μαργαρίτης Σχινάς;

Δεν βλέπει πως γυρνάμε στον Μεσαίωνα ή κάνει πλάτες στη Θεοκρατία του Μητσοτάκη και την ακροδεξιά του Όρμπαν; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter