Μητσοτάκης – Κεραμέως κόβουν το στεγαστικό επίδομα στα παιδιά που μένουν από απουσίες

Μητσοτάκης – Κεραμέως κόβουν το στεγαστικό επίδομα στα παιδιά που μένουν από απουσίες

Ένα ακόμα δείγμα ανυπαρξίας ενσυναίσθησης του υπουργείου Παιδείας φανερώνεται μέσα απ’ τη νέα εγκύκλιο του. Μετά το όργιο αστυνομικής βίας με θύματα τους φοιτητές του ΑΠΘ, μετά την παντελή υποβάθμιση και μερική ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σχολικών μονάδων, και μετά την ενισχυμένη λαϊκή δυσφορία αναφορικά δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της φοιτητικής σίτησης και στέγασης η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως οι ευάλωτες οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα στέγασης του ΟΠΕΚΑ και έχουν παιδιά-μαθητές της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης κινδυνεύουν να το χάσουν για τουλάχιστον 6 μήνες αν τα παιδιά τους έμειναν στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Συγκεκριμένα, στη βάση της νέας εγκύκλιου καλούνται τόσο οι Προϊστάμενοι και Προϊστάμενες όσο και οι Διευθυντές – Διευθύντριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τη νέα φόρμα σχετικά με την ελλιπή φοίτηση μαθητών και μαθητριών του Πληροφοριακού Συστήματος Myschool καταχωρώντας και τον αριθμό της σχετικής πράξης του Συλλόγου Διδασκόντων. Για τους μαθητές αυτούς δεν πραγματοποιείται έκδοση προαγωγικού αποτελέσματος. Η συμπλήρωση της ανωτέρω φόρμας αφορά στους/στις μαθητές/τριες που λόγω μη επαρκούς φοίτησης θα επαναφοιτήσουν στην ίδια τάξη κατά το σχολικό έτος 2022-23 και σχετίζεται με την παροχή του επιδόματος στέγασης που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ μέσω της ΗΔΙΚΑ, σύμφωνα με την παρ. 3, άρθρο 5 της με αρ. 71670/29-9-21 (4500 Β’) Υ.Α.

Σημειώνεται ότι με το άρθρο 5 παρ.3α και 3β της ανωτέρω Υ.Α, προβλέπονται τα εξής:

α) Στις περιπτώσεις που το νοικοκυριό περιλαμβάνει ανήλικα μέλη, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση, απαιτείται αφενός η εγγραφή τους στο σχολείο για το τρέχον σχολικό έτος και αφετέρου η επαρκής φοίτησή τους για το αμέσως προηγούμενο σχολικό έτος. Η τελευταία προϋπόθεση θεωρείται ότι συντρέχει, όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

β) Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης επαρκούς φοίτησης λόγω αδικαιολόγητων απουσιών το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα έξι (6) μήνες μετά από τη διαπίστωσή της, υπό την προϋπόθεση της εγγραφής στο νέο σχολικό έτος. Η αναστολή του δικαιώματος υποβολής αίτησης εφαρμόζεται μία φορά κατά τη διάρκεια του ίδιου σχολικού έτους.

 

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter