Μητσοτάκης: Νέα μέτρα – κοροϊδία με ΕΝΦΙΑ, «youth pass» και μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα – κοροϊδία με ΕΝΦΙΑ, «youth pass» και μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα

Nέα μέτρα κοροϊδία εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, με συμμετοχή πολιτών και με επίκεντρο την οικονομία.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε ακόμη μία παρέμβαση που σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ», είπε, λειτουργώντας ως ντίλερ για τις ασφαλιστικές εταιρίες, τη στιγμή που οι πολίτες κόβουν από τα βασικά αγαθά για να βγάλουν τον μήνα!

Επίσης εξήγγειλε μόνιμο freedom pass, αξίας 150 ευρώ που θα δίνεται σε κάθε νέο που ενηλικιώνεται κλείνοντας τα 18 έτη. «Είμαστε σε θέση να μπορούμε να πούμε ότι θα δίνουμε ένα τέτοιο εργαλείο σε κάθε νέο όταν θα ενηλικιώνεται ώστε να μπορεί να το δαπανήσει σε ένα ταξίδι κλπ». Το ταξίδι των νέων προς μια αξιοπρεπή ζωή εξαργυρώνεται με ψίχουλα για μια εκδρομή, όπως φαντάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποδεικνύει πόσο μακριά είναι και αυτός και το κόμμα του από τις πραγματικές αγωνίες και ανάγκες της ελληνικής νεολαίας.

Η άλλη εξαγγελία του ήταν η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ για τον δημόσιο τομέα, από 1/1/24 υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε μια παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων έτσι ώστε το επίδομα που σήμερα είναι 50 για ένα παιδί, να πάει στα 70». Τα 70 για δύο παιδιά, θα γίνουν 120. Οι ελληνικές οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν να μήνα ανακουφίζονται άμεσα και ικανοποιητικά, θέλει να πιστέψουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τρεις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

1) Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

2) Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.

3) Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδια σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος: 500 εκατ. ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter