Μητσοτάκης: Νέα υποκρισία για Τέμπη και για… σάρωμα σε «ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω»

Μητσοτάκης: Νέα υποκρισία για Τέμπη και για… σάρωμα σε «ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω»

Με… βιντεοκλήσεις ψυχολογικής στήριξης και με μερικά ψοφοδεή οικονομικά μέτρα που μετρούν σε χρήμα την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι θα ξεμπερδέψει με το έγκλημα στα Τέμπη που όπως του… ξέφυγε στο Μαρούσι ο ίδιος το βλέπει και ως «θυσία» δεκάδων νέων κυρίως παιδιών.

Στην περίφημη κυριακάτικη «ενημέρωση» μέσω facebooκ, ο Κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τα διάφορα υποκριτικά περί «ανάληψης ευθύνης» ως κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που ετοιμάζει να συμπεριλάβει τον αποτυχημένο πρώην υπουργό του των Μεταφορών και Υποδομών, Κ. Καραμανλή και πάλι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Τολμά δε να διαστρέψει το «ομόθυμο κοινωνικό αίτημα» του εγκλήματος στα Τέμπη στο γενικόλογο «να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω», χωρίς να μας λέει εάν αυτό έχει να κάνει με τα όσα έχουν πράξει οι κυβερνήσεις της ΝΔ επί τόσες δεκαετίες αλλά και η δική του επί 4 ολόκληρα χρόνια.

Αυτό όμως που όπως φαίνεται κράτησε τον σιδηρόδρομο πίσω είναι το πώς έγινε η ιδιωτικοποίηση, πόσα χρήματα δόθηκαν αφειδώς στην Hellenic Train ως επιδοτήσεις για την… άγονη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, και πόσα δε δόθηκαν για το σύστημα τηλεδιοίκησης, για την εκπαίδευση του προσωπικού, για την πρόσληψη εκατοντάδων νέων εργαζόμενων στα τρένα κ.α. , για όλα αυτά κουβέντα ο πρωθυπουργός…

Το ζήτημα είναι ότι το… σάρωμα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του γίνεται ολοένα και πιο ορατό και αυτό είναι που αγχώνει του κυβερνητικό στρατόπεδο!

Ακολουθεί το επίμαχο απόσπασμα της ανάρτησης του Κ. Μητσοτάκη:

«Επανέρχομαι σήμερα στην Κυριακάτικη συνάντησή μας, όμως θέλω να ξεκινήσω λέγοντας, με το χέρι στην καρδιά, ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ τι συνέβη στα Τέμπη και γιατί συνέβη», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook. «Ανέλαβα και αναλάβαμε ως κυβέρνηση τις ευθύνες μας για το τραγικό δυστύχημα. Αυτό δεν αλλάζει το παρελθόν, όμως μπορεί να αλλάξει το μέλλον. Γιατί αισθάνομαι ότι πλέον είναι προσωπικό μου στοίχημα να βρούμε τη λύση για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε: «Βλέπω αυτές τις ημέρες την απολύτως λογική αντίδραση του κόσμου για τον τόσο άδικο θάνατο 57 ανθρώπων. Ακούω και συμμερίζομαι απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα: να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω, να αλλάξουμε πιο γρήγορα πιο πολλά ώστε να έχουμε μια χώρα που μας αξίζει. Έχω την υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση. Και αυτό σκοπεύω να κάνω.
Πρωτίστως όμως, έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών στον Γολγοθά που ανεβαίνουν. Έχουμε ήδη ανακοινώσει σειρά οικονομικών και άλλων μέτρων, ενώ συνεχίζεται η ψυχολογική υποστήριξή τους».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αποδίδω μεγάλη σημασία στην ψυχολογική υποστήριξη όσων επέβαιναν στο μοιραίο τρένο και των οικογενειών τους. Ο Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης έχει αναλάβει να επικοινωνήσει ο ίδιος με όλες τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για τη γραμμή αρωγής που έχουμε δημιουργήσει ως μοναδικό σημείο επαφής τους με το κράτος (Τηλ: 210 5281131 – 210 5281251) ώστε να μην ταλαιπωρούνται με περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες για όσα δικαιούνται ως ελάχιστες παροχές. Ταυτόχρονα, εξειδικευμένο προσωπικό στη διαχείριση μαζικών καταστροφών και πένθους και επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας είναι στη διάθεσή τους όλο το 24ωρο μέσω της γραμμής 10306 για να τους συνδράμουν όπως επιθυμούν είτε με κατ’ οίκον επισκέψεις είτε μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου. Και θα το κάνουν για όσο χρειαστεί. Έως σήμερα, έχουν γίνει από δύο επικοινωνίες με 45 οικογένειες που έχασαν ανθρώπους, με τους τραυματίες και με 222 από τους επιβαίνοντες. Η επαφή θα συνεχιστεί με όλους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter