Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Το Διαγραμματειακό Όργανο της ΝΔ συγκάλεσε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του μετά τις εκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και κάλεσε το κόμμα σε δραστηριοποίηση σαν σύνδεσμο της κοινωνίας με την κυβέρνηση επανέλαβε: «το έχω πει και το εννοώ οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Ακολούθως ανέφερε: «Η Κυβέρνηση, σήμερα, έχει πολύ σημαντική αποδοχή και αντοχή. Έχει μία αναγνώριση που υπερβαίνει τα κομματικά όρια. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί όσο σημειώνονται επιτυχίες τόσο πολλαπλασιάζονται και οι προσδοκίες…Έχουμε, λοιπόν, ένα σημαντικό χρέος να κεφαλαιοποιήσουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη θεμελιώνοντας το έργο της Κυβέρνησης στη συνείδηση του πολίτη. Ζήτησε από το κόμμα «να μην είναι απλά ένας εκλογικός μηχανισμός, αλλά ένας ζωντανός μηχανισμός διαβούλευσης με την κοινωνία, ο οποίος συχνά, έχει τη δυνατότητα να είναι και μπροστά από την κυβέρνηση, αναδεικνύοντας θέματα με τόλμη…Θα σας ενθαρρύνω αυτόν τον τολμηρό, καινοτόμο, πρωτοποριακό, προοδευτικό ρόλο του κόμματος να τον κρατήσουμε ζωντανό και ενεργό, καθώς σιγά σιγά αποκαθιστούμε τους ρυθμούς της κανονικότητας με την πανδημία σταδιακά να υποχωρεί».

Ο πρωθυπουργός έδωσε την συνήθη αισιόδοξη εικόνα για την οικονομία: «… η οποία φαίνεται να δείχνει σημάδια γρήγορης ανάκαμψης. Οι ανακοινώσεις που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν πολύ καλύτερες από τις προσδοκίες μας. Και η όλη αίσθηση την οποία έχουμε είναι ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα μετά την πανδημία, προσελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανακτώντας με ταχύτητα το χαμένο έδαφος… Πιστεύω ότι και η τουριστική χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά, ξέρετε πόσο σημαντική δουλειά έχουμε κάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο έτσι ώστε καινοτόμες ιδέες -οι οποίες ξεκίνησαν από την Ελλάδα- να γίνουν ευρωπαϊκές πολιτικές».

Απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και στις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα λέγοντας: «Δεν χρησιμοποίησα τυχαία την λέξη προοδευτικό κόμμα. Διαπιστώνω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ενοχλούνται ιδιαίτερα όταν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως προοδευτικοί. Πιστεύω, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο φορέας της προόδου στην ελληνική κοινωνία, σε αντιδιαστολή με την στασιμότητα που ουσιαστικά εκφράζεται από σχεδόν όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι το ετήσιο συνέδριο του κόμματος θα γίνει στο τέλος της χρονιάς και θα είναι εκλογικό, αφού θα αναδείξει με τα καινούρια όργανα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter