Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν την κυβερνησιμότητα» – Τι είπε για την επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές δεν κρίνουν την κυβερνησιμότητα» – Τι είπε για την επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Στο Άργος μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας ότι έστειλε μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ επιστολή προς την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, για τη δημιουργία κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης. Κατά τον ίδιο, η Νέα Δημοκρατία «είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες τομές».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σήμερα υπέγραψα επιστολή με τον πολωνό πρωθυπουργό και καλό μου φίλο, Ντόναλντ Τουσκ, με κοινοποίηση σε όλους τους ευρωπαίους ομολόγους μου, όπου ζητώ από την ΕΕ να διερευνήσει την δυνατότητα κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά έργα τα οποία θα αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη και το παράδειγμα που της έδωσα (στην Φον ντερ Λάιεν) είναι η δημιουργία μιας πυραυλικής ασπίδας πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτείτε το όφελος για την πατρίδα αν καταφέρναμε να διευθετήσουμε ένα τέτοιο ζήτημα με ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δαπανήσουμε δικούς μας πόρους για ανάγκη ευρωπαϊκή και ελληνική. Και αναρωτιέμαι που είναι η πολιτική δύναμη, οι ευρωβουλευτές που θα διαπραγματευτούν τέτοιες πρωτοβουλίες. Μόνο η ΝΔ μπορεί να πετύχει σε αυτό το ζήτημα»

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές «δεν κρίνουν την κυβερνησιμότητα του τόπου, καθώς αυτή κρίθηκε με το εντυπωσιακών ποσοστό των περσινών εθνικών εκλογών».

Ο πρωθυπουργός έπαιξε για άλλη μία φορά το χαρτί της σταθερότητας, καθώς, όπως είπε δεν θέλω να «υπάρχει καμία αμφισβήτηση, για το μεταρρυθμιστικό μας έργο. Επίσης, σε ότι αφορά το 41% είπε ότι δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, όπως λένε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά επιταγή ευθύνης, απέναντι στους πολίτες».

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σε ότι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει να αποκρούσουμε την τοξικότητα και απολιτίκ λάιφ στάιλ της αντιπολίτευσης. Δεν μας αξίζει αυτό το επίπεδο πολιτικού διαλόγου. Εμείς θα επιμείνουμε να μιλάμε για τα ουσιαστικά ζητήματα». 

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Τίμιοι, ανίκανοι, διεφθαρμένοι διορίζονται – προάγονται όλοι με απόλυτη εξουσία Πιτσιλή

Κοτζιάς για Συμφωνία Πρεσπών: «Με αυτή τη λογική χαρακτήρισαν τον Βενιζέλο προδότη…»

Σλοβακία: «Διαφωνούσα με την κυβερνητική πολιτική» λέει ο άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον Φίτσο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter