Μητσοτάκης: Ωμή μομφή σε Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του

Μητσοτάκης: Ωμή μομφή σε Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του

Με νοσηρό τρόπο και με ξεκάθαρη πρόθεση να κατηγορήσει τον Νίκου Ανδρουλάκη για το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την παρακολούθησή του απάντησε σε ερωτήσεις για την υπόθεση της «νόμιμης επισύνδεσης» του πολιτικού αντιπάλου, φτάνοντας στο σημείο να σχολιάσει πως η παρακολούθησή του ήταν «βούτυρο στο ψωμί του».

Σε μία προκλητική δήλωση αλλά και έναν νοσηρό συλλογισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνέντευξης Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αφού προσπαθώντας να περάσει στην αντεπίθεση και να αντιμετωπίσei την ασφυκτική κατάσταση που έχει συντελεστεί με την υπόθεση της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, τον κατηγόρησε ευθέως για εκμετάλλευση της υπόθεσης.

«Αυτό που έγινε ήταν βούτυρο στο ψωμί του ανδρουλάκη τον βοήθησε να μπει σε μια γραμμή ρήξης με τη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη πως η υπόθεση της παρακολούθησης τον «βόλεψε», υπενθυμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή που εξελέγη αρχηγός απέφυγε συνάντηση μαζί του.

«Έχει πει πολλές φορές ότι δεν δέχεται να είμαι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας, του απάντησα πως τον πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός» σχολίασε συνδέοντας την υπόθεση με την πιθανότητα κυβέρνηση συνεργασίας, σενάριο που μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης «κάηκε» κατά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

«Εχουμε συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε να «μην ξεχνάμε πως έχουμε συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ, και πολλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ βλέπουν θετικά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η στάση Ανδρουλάκη τον φέρνει σε απόσταση από το κοινό του».

Λίγο νωρίτερα, επιλέγοντας ονομαστικά αναφορές μόνο στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη και όχι και στου Χρήστου Σπίρτζη ή των δημοσιογράφων, υπερασπίστηκε την γραμμή του «υπηρεσιακού λάθους», και τον εγκάλεσε πως «επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός πραγματικού προβλήματος», τονίζοντας πως «μπορεί να πάει να λάβει τις απαντήσεις».

«Προφανώς δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός, θυμίζω ο Ν. Ανδρουλάκης ήταν ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός τότε» σημείωσε με νόημα, για να συνεχίσει ακόμα πιο καθαρά την υπεράσπιση κατ’ ουσίαν όσων συνέβησαν, αφού τόνισε πως «επί της αρχής κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται διά νόμου από μία εν δυνάμει διαδικασία παρακολούθησης». Μάλιστα, αναπαρήγαγε το επιχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη πως «δεν κινδυνεύουμε από μανάβηδες και υδραυλικούς» και πως «τα όποια ρήγματα στην εθνική ασφάλεια, θα προκύψουν από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης», βάζοντας στο κάδρο των πολιτικών και τους δημοσιογράφους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter