Μητσοτάκης: Παρουσιάζει το σχέδιο για τη Θεσσαλία – «Καμία νέα παροχή» το μήνυμα Μαξίμου στους αγρότες

Μητσοτάκης: Παρουσιάζει το σχέδιο για τη Θεσσαλία – «Καμία νέα παροχή» το μήνυμα Μαξίμου στους αγρότες

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας έχει αυτή την ώρα ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχεύοντας να διαχειριστεί την οργή του αγροτικού κινήματος, που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα. Νωρίτερα, έγινε η συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς, για την θωράκιση της Θεσσαλίας από τις καταστροφές.

Καμία νέα παροχή λένε από το Μαξίμου για αγρότες

Στο Μαξίμου διαμηνύουν σε κάθε τόνο ότι «δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια» για νέα μέτρα, όμως θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ, που είναι βασικό αίτημα των αγροτών. Άλλωστε εν όψει και των ευρωεκλογών, ένα από τα βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης για να μειωθούν οι αντιστάσεις των αγροτών, είναι ότι το ΕΛΚ θα υλοποιήσει μερικά κρίσιμα αιτήματα, σε ότι αφορά τις χρηματοδοτήσεις και τις επιδοτήσεις στον πρωτογενή τομέα.

Εισήγηση Μητσοτάκη στη συνάντηση με θεσμικούς φορείς

Στη συνάντηση του Μητσοτάκη με θεσμικούς φορείς που ολοκληρώθηκε πριν λίγο ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι  «καλώς ήρθατε στο Μέγαρο Μαξίμου για τη σημερινή -θα έλεγα, πολυαναμενόμενη- συνάντηση και παρουσίαση του master plan το οποίο όπως γνωρίζετε έχει συντάξει η ολλανδική εταιρεία HVA και θα παρουσιάσει ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μίλτος Γκουζούρης. Ένα master plan το οποίο ξεπερνά τις 400 σελίδες και το οποίο θα έλεγα ότι αποτελεί ίσως την πρώτη ολιστική προσπάθεια διαχείρισης του προβλήματος των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας και το οποίο ακουμπά και μια σειρά από σημαντικούς τομείς, όπως την ανάγκη για έναν πιο ολοκληρωμένο σχεδιασμό των έργων υποδομής στη Θεσσαλία, τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ολιστική διαχείριση των υδάτινων πόρων, τις επιπτώσεις που προφανώς όλο αυτό θα έχει στην αγροτική παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα». 

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θέλω να τονίσω ότι για τη σύνταξη αυτού του master plan δούλεψαν παραπάνω από 40 επιστήμονες, από οκτώ διαφορετικές ειδικότητες: υδρολόγοι μηχανικοί, μηχανολόγοι, τοπογράφοι, γεωπόνοι, οικονομολόγοι. Αφιέρωσαν παραπάνω από 15 χιλιάδες ώρες για να «ακτινογραφήσουν» τις πληγείσες περιοχές και να προτείνουν βέλτιστες λύσεις. Εξάλλου, γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτή είναι μία δουλειά η οποία έγινε στο πεδίο, δεν είναι μία δουλειά η οποία έγινε σε κάποιο γραφείο». 

Σημειώνεται ότι σημερινή συνάντηση εκλήθη και ο περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ενόχληση Κουρέτα για πρωτοβουλίες κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται  ότι στη πρώτη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου, με στελέχη της ολλανδικής εταιρίας πριν λίγες μέρες, ο περιφερειάρχης της Θεσσαλίας δεν εκλήθη, ενώ κατά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, θα πρέπει η περιφέρεια να εκπροσωπείται και στον υπό ίδρυση οργανισμό για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας, που θα είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο κ. Κουρέτας είχε προχωρήσει σε μία ανάρτηση που έδειχνε την ενόχλησή του για τη μη παρουσία του στην πρώτη συνάντηση. Χαρακτηριστικά σημείωνε ότι «σε λίγες ώρες ανακοινώνεται το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρικη θωράκιση της Θεσσαλίας μας στον πρωθυπουργό της χώρας . Εγώ απόψε είμαι όπως λέμε άγρυπνος στο Σιάτλ. Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος αλλά ειμαι σίγουρος ότι θα κληθώ με την επιστημονική μου ομάδα να το ακούσω από τον πρωθυπουργό και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για την Θεσσαλία μας».

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Κασσελάκη-Αγγελούδη: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τα επισόδια που έγιναν το Σάββατο ή χθες το βράδυ

Μαρία Καρυστιανού: Ξανά στην Ευρωβουλή οι συγγενείς των θυμάτων – «Μαζί με εμάς και 1,3 εκατ. Έλληνες»

Δημήτρης Κουρέτας: Παρουσιάζουν αντιπλημμυρικά σχέδια για την περιφέρεια χωρίς τον… Περιφερειάρχη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter