Μητσοτάκης: «Πάτε και στην παραλία, αλλά φροντίστε να πάτε να ψηφίσετε» – Ανησυχία για την αποχή και τη νέα γενιά

Μητσοτάκης: «Πάτε και στην παραλία, αλλά φροντίστε να πάτε να ψηφίσετε» – Ανησυχία για την αποχή και τη νέα γενιά

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για το ενδεχόμενο μεγάλης αποχής στις ευρωεκλογές, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι εάν επαληθευτεί ένα τέτοιο σενάριο, η πολιτική φθορά της κυβέρνησης θα είναι μετρήσιμη.

Σε αυτό το πλαίσιο, και στη σημερινή του ομιλία στην Πάτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε για άλλη μία φορά να δώσει μήνυμα συσπείρωσης στη γαλάζια παράταξη και κυρίως στη νέα γενιά, η οποία αποτελεί μία σημαντική «εξίσωση» σε ότι αφορά την εκλογική της συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η συμμετοχή, λοιπόν, πρωτίστως ανάμεσα στα στελέχη μας, είναι η πρώτη προτεραιότητα. Της νεολαίας, εδώ. Ξέρω, την επόμενη Κυριακή μάλλον θα έχουμε καλό καιρό, ζέστη, μπορεί ο πειρασμός να πάμε στην παραλία να είναι μεγάλος. Πάτε και στην παραλία, αλλά φροντίστε να πάτε να ψηφίσετε πριν ή έστω μετά, γιατί η Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία και για εσάς και για τη νέα γενιά».

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για «λαϊκισμό»

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να παρουσιάσει το προφίλ του «υπεύθυνου» πολιτικού, σημείωσε ότι «δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, «λεφτόδεντρων», τα οποία όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν.

»Αυτά τα αφήσαμε πίσω μας. Δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι. Και ξέρετε ότι στην πολιτική δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Αλλά, προτιμούμε να σας πούμε την αλήθεια και να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε παρά να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι «γινόμαστε Ευρώπη, βήμα-βήμα. Και απέναντι στη μιζέρια της αντιπολίτευσης, εμείς αντιπαρατάσσουμε μια πιο αισιόδοξη, μια πιο φωτεινή Ελλάδα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μέσα από τις προεκλογικές του ομιλίες μία πλασματική εικόνα σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, την ίδια στιγμή μάλιστα, που η πλειονότητα της κοινωνίας, χειμάζεται από την ακρίβεια, όπως φαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση.

Παράλληλα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η Ελλάδα γίνεται «βήμα βήμα Ευρώπη», ξεχνάει ότι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει βγάλει ψήφισμα, που εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ποιότητα της δημοκρατίας στην χώρα μας και την κατάσταση του κράτους δικαίου.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Οι πολιτικοί πρέπει να είναι υπηρέτες, όχι Λουδοβίκοι – Να σπάσουμε την αλαζονεία (Video)

Μαξίμου: Από τα «χειροκροτήματα» στην στοχοποίηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού

Ζήλεψε τον «Δράκουλα» ο Αδωνης και ιδιωτικοποιεί το αίμα – Διαφωνεί η Κομισιόν – Θέμα ασφάλειας θέτουν οι ειδικοί επιστήμονες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter