Μητσοτάκης: «Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς, τουρκοφάγοι για καμία ψήφο»

Μητσοτάκης: «Στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς, τουρκοφάγοι για καμία ψήφο»
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Λιτόχωρο και Κατερίνη . Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Επίθεση στα κόμματα εκ δεξιών του άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση της γαλάζιας παράταξης, που τους τελευταίους μήνες έχει απογοητευτεί. Παράλληλα, για τις κινήσεις αμφισβήτησης της συμφωνίας των Πρεσπών από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, επανέλαβε από την ομιλία του στα Γιαννιτσά ότι προϋπόθεση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, είναι η συμμόρφωσή της με τις διατάξεις της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε για τα δεξιότερα κόμματα, ότι «στα λόγια όλοι μπορούμε να είμαστε πολεμοχαρείς τουρκοφάγοι. Είναι εύκολο να συναρπάζει κανείς την κοινή γνώμη. Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή οικονομικά, αμυντικά, έχει συμμαχίες και η γνώμη της μετράει. Αυτό σημαίνει στην πράξη πατριωτισμός της ευθύνης. Όλα τα άλλα είναι λόγια, μπας και τσιμπήσουμε καμία ψήφο. Δεν είναι κανείς πιο Χριστιανός από τον άλλον και είναι άθλια πρακτική να εργαλειοποιείται η πίστη. Η εκκλησία ενώνει, δεν διχάζει».

«Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους»

Σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «το 2019 ήμασταν στη Βουλή, καταψηφίσαμε τις Πρέσπες. Ήμουν έντιμος με τους Έλληνες πολίτες, δεν είπα ότι θα σκίσω τη Συμφωνία. Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά που έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια που έχει υποχρέωση βάσει της συμφωνίας. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Επαναφορά αντιμεταναστευτικής ατζέντας

Χαϊδεύοντας τα δεξιά ακροατήρια, ο Μητσοτάκης βγάζει ξανά στο προσκήνιο και του ζήτημα του μεταναστευτικού, λέγοντας ότι «το 2019 είχαμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, έμπαιναν όλοι ελεύθερα, πήγαιναν όπου ήθελαν και σήμερα είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που το μεταναστευτικό δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης γιατί ελέγξαμε το πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης:

O iSYRIZA για τη διγλωσσία της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν είναι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι»

Σε άλλη γραμμή από Μητσοτάκη ο Δένδιας για ελληνοτουρκικά: «Η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από τη Βόρεια Μακεδονία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter