Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα με σκληρά lockdown, στο Πόρτο υπέρ «απρόσκοπτων μετακινήσεων»!

Μητσοτάκης: Στην Ελλάδα με σκληρά lockdown, στο Πόρτο υπέρ «απρόσκοπτων μετακινήσεων»!

O πρωθυπουργός που με την κυβέρνησή του επέβαλε ίσως τα περισσότερα, πιο μακρόχρονα και σκληρότερα περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ευρώπη, στο όνομα της πανδημίας, που κυνήγησε ανηλεώς νέους επειδή κάθονταν σε πλατείες και παγκάκια, που κατάργησε τη μετάβαση από δήμο σε δήμο ακόμα και στην… Πάρνηθα – εξαιρώντας τον εαυτό του!- , εμφανίστηκε στο Πόρτο, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, υπέρμαχος των… ελευθέρων μετακινήσεων «όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα»!

Μπορεί η χώρα να μετρά 11.000 νεκρούς σχεδόν, να έχει αποτύχει οικτρά στο δεύτερο κύμα πανδημίας, με εκατοντάδες ασθενείς να χάνουν τη μάχη τους με τον κορονοϊό ακόμα κι εκτός ΜΕΘ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα ανοίξει άρον άρον ο τουρισμός προς τέρψιν της τουριστικής βιομηχανίας, των διεθνών τουρ οπερέιτορ και των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών.

Κι ας είναι και πάλι ορατός ο κίνδυνος να έχουμε ανεξέλεγκτα γεγονότα με την πάντοτε απρόσμενη πανδημία, όπως ξαναείδαμε και στο πρόσφατο παρελθόν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε λοιπόν ποιους εκπροσωπεί με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο λέγοντας στους Έλληνες δημοσιογράφους: «Όλοι συμφωνούν ότι το καλοκαίρι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα. Για μας αυτό σημαίνει όχι σε υπερβολικούς περιορισμούς κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών στις χώρες τους»…

Υποκρισία για τις πατέντες των εμβολίων

Όσο για τις πατέντες, είπε τα εξής με απύθμενη υποκρισία: «Στηρίζω, όπως είχα κάνει εξαρχής, την πρόταση για την απελευθέρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των πατεντών, ώστε να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα εμβόλια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του αναπτυσσόμενου κόσμου».

Εμείς να θυμίσουμε τον προσβλητικό τρόπο με τον οποίο είχε απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα από το βήμα της βουλής όταν ο τελευταίος είχε θέσει θέμα άρσης των πατεντών για τα εμβόλια: «Δεν μπορώ, πάντως, να μη σχολιάσω κι ένα έκτο έωλο επιχείρημα το οποίο ακούστηκε από τα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

“Γιατί δεν παίρνετε”, λέει, «τις πατέντες των εμβολίων ώστε να παράγονται εδώ από ελληνικές εταιρείες»; Πάλι καλά που δε μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία, είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα. Η ανεδαφικότητά τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες. Είτε δηλώνουν σοβαρή άγνοια για τα ισχύοντα στο διεθνές ερευνητικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είτε κάτι άλλο, μία ανεξήγητη αφέλεια, μία διάθεση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Όμως είναι επιβεβλημένο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο πολίτης πάνω από όλα να έχει υπεύθυνη ενημέρωση. Να μην την έχει μόνο από την κυβέρνηση. Να την έχει και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι φαίνεται ότι κάποιοι, μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα».

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός, όμως, είναι, πλέον, διπλά εκτεθειμένοι, καθώς, όπως αποκαλύπτουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ευρωομάδα της καταψήφισε την άρση των πατεντών στο Ευρωκοινοβούλιο μόλις πριν από οκτώ ημέρες.

Οι Πέτρος Κόκκαλης και Δημήτρης Παπαδημούλης αποκάλυψαν το φιάσκο της Ν.Δ. με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter