Μητσοτάκης στο CNN: Προεκλογικές εμμονές και ωμά ψέματα για την ακρίβεια (Video)

Μητσοτάκης στο CNN: Προεκλογικές εμμονές και ωμά ψέματα για την ακρίβεια (Video)
Πηγή: CNN

Ωμά ψέματα για την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, δηλώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας και ανέμπνευστες ατάκες αντί εξωτερικής πολιτικής περιλάμβανε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, όπου προσπάθησε να περάσει μια μαγική εικόνα για το πώς βιώνουν οι πολίτες το κύμα ακρίβειας, αφού επανέλαβε τον γνωστό αφήγημα πως το κράτος καλύπτει το 90% των αυξήσεων στο ρεύμα.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσο καιρό χρειαστεί καθώς η οικονομία μας υπεραποδίδει, συνεχίζουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καλύπτοντας έως και το 90% των αυξήσεων» δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του, αποσιωπώντας τα «ψίχουλα» του PowerPass και το νέο «ράλι» αυξήσεων που αναμένεται στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος το επόμενο διάστημα

Διαβάστε επίσης: Αυξήσεις 50% στο ρεύμα μετά τα ψίχουλα του Power Pass

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ορισμένοι βγάζουν πολλά χρήματα σε βάρος των κυβερνήσεων και εν τέλει των Ευρωπαίων πολιτών και ότι αυτό θα πρέπει να σταματήσει.  «Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις αγορές πως η προσέγγιση μας είναι αξιόπιστη» είπε, αναφερόμενος στην πρότασή του.

Παράλληλα, δε δίστασε για μια ακόμη φορά να επανέλθει στα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες λέγοντας: «δεν θα θυσιάσω την πολιτική σταθερότητα της χώρας για να κερδίσω πολιτικό πλεονέκτημα, οι αγορές μας επιβραβεύουν γιατί είμαστε θεσμικά σοβαροί».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως δεσμεύτηκε δημόσια ότι η κυβέρνηση του θα εξαντλήσει την τετραετία και εξέφρασε την ελπίδα πως στο τέλος αυτής οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν στην κυβέρνηση του ακόμη μία τετραετία.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο Κ. Μητσοτάκης δεν απέφυγε μια ακόμη φορά τον πειρασμό της εύκολης ατάκας. «Αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες σοβαρές προκλήσεις από την Τουρκία, νομίζω πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα έκανε καλό στους πολίτες του εάν προσπαθούσε να αναζωογονήσει την τουρκική οικονομία παρά να επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο νεοθωμανικές επιδιώξεις. Σε κάθε περίπτωση, θα προασπίσω την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ένα ακόμη πόνημα της ομάδας επικοινωνιολόγων του.

Διαβάστε επίσης:

Απειλές Ερντογάν στα ελληνικά στο Twitter – Στο στόχαστρο η Μεγίστη όσο η κυβέρνηση αναζητά εσωτερικό εχθρό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter