Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια
AP Photo/Matt Rourke

Στην πρώτη συνεδρία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΗΠΑ που υπογράμμισε τη σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την ασφάλεια της Συμμαχίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, συνέχισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. «Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία» και την κυβέρνησή του «μακεδονική κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αποκάλεσε τη χώρα του «Μακεδονία»

Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας της οικογένειας του σχολιαστή του BBC

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί: «Αγαπάω τον Τζο, αλλά χρειαζόμαστε νέο υποψήφιο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter