Μιχάλης Καλογήρου: Tο οξύμετρο χτύπησε καμπανάκι η θεραπεία με έσωσε

Μιχάλης Καλογήρου: Tο οξύμετρο χτύπησε καμπανάκι η θεραπεία με έσωσε

Η μάχη του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα με τον κορονοϊό

Την καθοριστική σημασία που έχει η χρήση του οξύμετρου και στην ανάγκη να στηριχθεί η ελληνική έρευνα για τη θεραπεία ασθενών με covid– 19 υπογραμμίζει μιλώντας για τη δική του μάχη με τον κορονοϊόο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

“Είναι επίσης απολύτως κρίσιμο να στηριχθεί η ελληνική έρευνα για τη θεραπεία των ασθενών”, τόνισε μιλώντας στοavgi.gr ο κ. Καλογήρου. «Καλή η επικοινωνιακή στρατηγική για την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο, ο εμβολιασμός όμως καθυστερεί και η μάχη αυτή τη στιγμή δίνεται στους θαλάμους των νοσοκομείων για την επιβίωση και την ανάρρωση. Η θεραπεία αντισωμάτων στην οποία υποβλήθηκα και εγώ, λαμβάνοντας πλάσμα από αναρρώσαντες ήταν καθοριστικό για τη θεραπεία μου και βέβαια συνιστά νίκη της επιστήμης κατά του Covid-19. Γι αυτό θεωρώ πως πρέπει και η θεραπεία να βρίσκεται στον πυρήνα της δημόσιας συζήτησης και να εξασφαλιστεί η επάρκεια των νοσοκομείων να την προσφέρουν στους ασθενείς όταν χρειάζεται, με όλες τις διαθέσιμες και πιστοποιημένες μορφές που κυκλοφορεί».

Ιδιαίτερη σημασία -καθώς στην περίπτωσή του τα rapidtest ήταν αρνητικά και δεν είχε συμπτώματα έχει και η αναφορά του στη χρήση του οξύματρου. Όπως λέει «Ο Παύλος Πολάκης μου συνέστησε να κάνω χρήση ενός οξύμετρου για να δούμε τον κορεσμό του οξυγόνου. Η μέτρηση στο 92 μας έβαλε σε συναγερμό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τorapidtest είχε βγει αρνητικά και δεν είχα συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι η λοίμωξη του αναπνευστικού είχε προχωρήσει αρκετά».

Ο κ. Καλογήρου που νοσηλεύτηκε στο «Σωτηρία» αναφέρθηκε βέβαια και στους ανθρώπου που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, τονίζοντας ότι «Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν υπερβεί προ πολλού τα όρια του λεγόμενου “burnout”. Παλεύουν με το ιατρικό τους φρόνημα και την επιστημονική τους αξιοπρέπεια και βρίσκονται μακριά από οποιοδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα. Το ελάχιστο που τους οφείλουμε είναι η άμεση ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων τους για ενίσχυση των δομών, για άμεσες προσλήψεις, πληρωμή εφημεριών-υπερωριών, σοβαρές μισθολογικές αυξήσεις στο ύψος των συναδέλφων τους των χωρών της Ε.Ε. και μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter