Μιχάλης Μασουράκης: Ενας φανατικός υπερασπιστής των μνημονίων αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Μιχάλης Μασουράκης: Ενας φανατικός υπερασπιστής των μνημονίων αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο αντιπρόσωπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Μιχάλη Μασουράκη.

Ο νέος εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ που θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Ψαλιδόπουλο, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του μετά από πέντε χρόνια θητείας ήταν επικεφαλής οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Από το 1996 και μέχρι τον διορισμό του το 2015 στον ΣΕΒ, διετέλεσε ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank.

Όλοι θα θυμούνται τον Μ. Μασουράκη ο οποίος όντας καλεσμένος σε τηλεοπτικά πάνελ ήταν διαπρύσιος υπερασπιστής των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ορισμένες φράσεις του όπως, «τα χρήματα που δίνονται στον κοινωνικό τομέα, είναι πεταμένα λεφτά» ή «φοβάμαι ότι το πλεόνασμα θα σπαταληθεί σε κοινωνικές πολιτικές» είναι τόσο ενδεικτικές της φιλομνημονιακής του τοποθέτησης που έχουν γίνει παραδείγματα προς αποφυγή ακόμη και για κεντροδεξιούς πολιτικούς.

Ο Μ. Μασουράκης υποστήριζε με φανατισμό τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα καθ΄’ολη τη διάρκεια της δεκαετίας που η φτωχοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία και το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά τουλάχιστον 25%. Τώρα όμως θα έχουν ενδιαφέρον οι θέσεις του όταν το ΔΝΤ προτρέπει όλες τις χώρες, λόγω των δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, να ενισχύσουν τις κοινωνικές δαπάνες με όσα περισσότερα κονδύλια μπορούν.

Βέβαια ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι λόγω των πολιτικών που εφαρμόζει θα είναι αναγκασμένος να προσφύγει σε ένα νέο και σκληρότερο μνημόνιο τοποθέτησε στο ΔΝΤ έναν φανατικό υπέρμαχο των πολιτικών λιτότητας και των ακραίων περιορισμών των κοινωνικών παροχών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter