Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο καλός μαθητής των γερμανικών δυνάμεων καταστολής

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο καλός μαθητής των γερμανικών δυνάμεων καταστολής

Φαίνεται ότι ο έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει διαβάσει καλά τις μεθόδους μιας από τις σκληρότερες αστυνομίες της Ευρώπης, της γερμανικής.

Και ενώ δεν διάβασε το μνημόνιο πριν το ψηφίσει – γιατί άλλωστε, σε τι θα του χρησίμευε; – μελέτησε εμπεριστατωμένα τις μεθόδους καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας διαφόρων κρατών. Από την Ευρώπη, έως τη Βόρεια και Λατινική Αμερική.

Και αποφάσισε να τις εφαρμόσει στην Ελλάδα, με το που ανέλαβε το αγαπημένο του υπουργείο. Μάλιστα η γερμανική αστυνομία εφάρμοσε δύο πρακτικές σε μία.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί μόλις χθες το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέρεται σε μια περίπτωση όπου η γερμανική αστυνομία μπούκαρε σε λάθος διαμέρισμα και έγδυσε μια νεαρή γυναίκα, η οποία από το συμβάν, το οποίο έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017, φέρει σοβαρά ψυχικά τραύματα.

Ο Χρυσοχοΐδης, αφού μελέτησε καλά όπως φαίνεται, αποφάσισε να σπάσει την πρακτική αυτή. Έδωσε λοιπόν εντολή στους πραιτωριανούς του, τα ΜΑΤ, να επιδίδονται σε γδύσιμο πολιτών στον δρόμο αν δεν τους φαίνονται νομοταγείς, με πρόσχημα τον σωματικό έλεγχο.

Αλλά ταυτόχρονα απελευθέρωσε τις δυνάμεις καταστολής για να εισβάλλουν σε σπίτια χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών και χωρίς βεβαίως παρουσία εισαγγελέα με τη δικαιολογία ότι πρέπει να περάσουν στη διπλανή ταράτσα καταλυμένου κτιρίου για να το εκκενώσουν.

Και όλα αυτά χωρίς να έχει σκεφτεί – γιατί άλλωστε – τις πιθανές επιπτώσεις που έχουν οι νέες πρακτικές του στην ψυχολογική υγεία των θυμάτων του.

Μόνο που οι πρακτικές αυτές άρχισαν να ενοχλούν ακόμα και τους δεξιούς αλλά δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, που δεν είναι οπαδοί της βίας που πρεσβεύουν οι διάφοροι βορίδηδες που έχει μαζέψει στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και οι διαμαρτυρίες που έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν τη θέση του να τρίζει. Όχι τίποτε άλλο αλλά ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στο βουνό για να αποφασίσει ποιόν θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπορεί να του περάσουν και τίποτα ιδέες για ανασχηματισμό. Και υπάρχουν πολλές δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση των «αρίστων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter