Μιχάλης Κριθαρίδης: Η έκθεση της OLAF αποκαλύπτει την εγκληματική δράση των Μηταράκη-Λετζερί

Μιχάλης Κριθαρίδης: Η έκθεση της OLAF αποκαλύπτει την εγκληματική δράση των Μηταράκη-Λετζερί

«Η έκθεση της OLAF οδήγησε στην παραίτηση του Λετζερί την άνοιξη του 2022, αυτού που παρασημοφορούσε ο ανεκδιήγητος Υπουργός Μετανάστευσης του κ. Μητσοτάκη, κ. Μηταράκης, προφανώς επειδή μαζίδιέπρατταν και συγκάλυπταν τα από κοινού εγκλήματα τους σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μας» σχολιάζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης σχετικά με την έκθεση-κόλαφο της OLAF για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Τώρα που αποκαλύπτονται τα φρικτά αυτά εγκλήματα θα λογοδοτήσουν οι Λετζερί-Μηταράκης στους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες για όσα γίνονταν και γίνονται», διερωτάται ακόμη ακόμη ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ακολουθεί η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη:

Στη δημοσιότητα δόθηκε το -επί μήνες ζητούμενο και κατόπιν αναρίθμητων πιέσεων από την Ευρωβουλή- πόρισμα της μέχρι σήμερα αυστηρά εμπιστευτικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Καταπολέμηση της Απάτης (European Anti-Fraud Office – OLAF) για τα πεπραγμένα της Frontex.

Όπως αποκαλύπτεται, η Frontex γνώριζε και συγκάλυπτε τα εγκλήματα της ελληνικής ακτοφυλακής σε βάρος προσφύγων, αφού παραποιούσαν τις επίσημες καταγραφές ούτως ώστε τα pushbacks να καμουφλάρονται στην εσωτερική βάση δεδομένων, ενώ λάμβαναν και μέριμνα προκειμένου η Frontex να μη βρίσκεται πλέον σε θέση να είναι μάρτυρας μελλοντικών περιστατικών.

Η έκθεση της OLAF οδήγησε στην παραίτηση του Λετζερί την άνοιξη του 2022, αυτού που παρασημοφορούσε ο ανεκδιήγητος Υπουργός Μετανάστευσης του κ. Μητσοτάκη, κ. Μηταράκης, προφανώς επειδή μαζί διέπρατταν και συγκάλυπταν τα από κοινού εγκλήματα τους σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μας. Αυτό όμως που αποκάλυψαν οι ερευνητές υπερβαίνει το ζήτημα της “ατομικής ευθύνης”.

Παρόλο που δεν ήταν το κύριο επίκεντρο της έρευνας, η έκθεση αποκαλύπτει αμείλικτα πώς οι Έλληνες συνοριοφύλακες στο Αιγαίο Πέλαγος εγκαταλείπουν πρόσφυγες στη θάλασσα σε φουσκωτές σωσίβιες σχεδίες για να τους εμποδίσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να αιτηθούν άσυλο.

Όταν όμως πολλά μέσα ενημέρωσης αποκάλυπταν την παράνομη πρακτική των επαναπροωθήσεων στα εξωτερικά σύνορα της χώρας μας και κατ’ επέκταση της Ευρώπης πριν από πολλούς μήνες, η ελληνική κυβέρνηση απέρριπτε τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντάς τα ως “ψευδείς ειδήσεις”. Τώρα που αποκαλύπτονται τα φρικτά αυτά εγκλήματα θα λογοδοτήσουν οι Λετζερί-Μηταράκης στους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες για όσα γίνονταν και γίνονται;

Διαβάστε επίσης:

Έκθεση κόλαφος από την OLAF για την κυβέρνηση Μητσοτάκη : Συγκάλυψη των επαναπροωθήσεων από τη Frontex

Απόφαση κόλαφος από το Ευρωκοινοβούλιο για την Frontex

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter