Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης (και φίλοι) σε μια συναυλία-γιορτή στο Αστεροσκοπείο

Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης (και φίλοι) σε μια συναυλία-γιορτή στο Αστεροσκοπείο

H Μικρή Άρκτος παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά των Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη “Ρεμπώτικα” με μια συναυλία-γιορτή στο λόφο των Νυμφών στο Θησείο.

Στη γιορτή αυτή (Τρίτη 22 Ιουνίου στις 21:00) συμμετέχoυν οι: Λένα Κιτσοπούλου, Ελένη Κοκκίδου, Μάρθα Φριντζήλα, Νεφέλη Φασούλη, Απόστολος Κίτσος, Μάνος Πετράκης. Μετά το τέλος της συναυλίας θα γίνει νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον έναστρο ουρανό.

Ρεμπώτικα: οι Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης προτείνουν τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Το «πάντρεμα» των δύο αυτών κόσμων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 όταν τα αδέρφια Καλογεράκη άρχισαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν, όπου μέσα από τις επιστολές αυτές ξεδιπλωνόταν η πορεία της ερωτικής τους σχέσης.

Η καλλιτεχνική τους ανησυχία για τη μελοποίηση αυτών των επιστολών τούς οδήγησε σε μία τολμηρή ιδέα: το πάντρεμά τους με ρεμπέτικα τραγούδια, δημοφιλή αλλά και λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό. Μία συνομιλία, μια περιγραφή αλλά ταυτόχρονα και ένας σχολιασμός της θυελλώδους αυτής σχέσης μέσα από την ερωτική θεματολογία των κλασικών ρεμπέτικων.

Βασικός άξονας του δίσκου είναι οι σημαντικοί σταθμοί της πενταετούς σχέσης τους μέσα από 9 επιστολές τους που μεταλλάχθηκαν σε 9 ρεμπώτικα τραγούδια: από την πρώτη επιστολή τον Σεπτέμβρη του 1871 που αποστέλλει ο Ρεμπώ στον 27χρονο Πώλ Βερλαίν, που ζούσε νιόπαντρος στο Παρίσι με την έγκυο γυναίκα του μέχρι και την τελευταία τους συνάντηση το 1875, από τη γνωριμία τους μέχρι και το χωρισμό τους.

Ο Παντελής και ο Μιχάλης Καλογεράκης απαγγέλουν και ερμηνεύουν άλλοτε ρεμπέτικα τραγούδια, κι άλλοτε τις επιστολές των δυο ποιητών.

Οι συμμετοχές στο άλμπουμ αλλά και στην παράσταση, μας προδιαθέτουν για ένα ταξίδι στο κόσμο του ρεμπέτικου τραγουδιού όπως οι ίδιοι γνωρίζουν κάθε φορά που ερμηνεύουν.

Αποτέλεσμα αυτού, να φτάνει η στιγμή όπου ο λόγος που απαγγέλλεται, με τον λόγο που τραγουδιέται να δένεται αρμονικά και να προσφέρει ένα ακουστικό πλούτο, με αρώματα ποίησης και ρεμπέτικου. Μοιραία λοιπόν προκύπτουν τα Ρεμπώτικα, μία συνομιλία της θυελλώδους αυτής σχέσης και του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Σταθμοί της παράστασης αυτής είναι τα ρεμπέτικα τραγούδια όπως:

Λόγια ανταλλάξαμε βαριά (Στίχοι: Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μουσική: Τώνης Μαρούδας), Η Καταιγίδα (Στίχοι, μουσική: Τόλης Χάρμας), Ο Αντώνης ο Βαρκάρης (Στίχοι: Οικονόμου Πιπίτσα, μουσική: Περιστέρης Σπύρος), Το Παλιόπαιδο (Στίχοι: Σωτηρία Μπέλλου, μουσική: Γαβριήλ Μαρίνος), Μονά ζυγά (Στίχοι: Δημήτρης Γιαννουκάκης, μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ), Θα φύγω, θα με χάσεις (Στίχοι, μουσική: Γιώργος Μητσάκης).

Την ενορχήστρωση του δίσκου υπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του Απόστολος Κίτσος.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00| Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

ΤΟΠΟΣ Αστεροσκοπείο Αθηνών | Λόφος Νυμφών | Θησείο | τηλ. 2103490000 | www.noa.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15€ (θέσεις περιορισμένες)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter