Μιχελογιαννάκης: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Μιχελογιαννάκης: Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Να αποσυρθεί η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αντιτίθεται στην τροπολογία για τους πλειστηριασμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας πως θα εισηγηθεί και θα παρακαλέσει τον Σταύρο Κοντονή να την αποσύρει, καθώς κρίνει ως επιβεβλημένη τη νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση.

Να προστεθεί πως έντονη είναι η φημολογία πως η τροπολογία έχει επιφέρει ευρύτερες αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που ζητούν την απόσυρσή της.

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη:

Σήμερα στο νομοσχέδιο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις”, στο οποίο κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία λέει ότι προβλέπεται αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη με ποινή φυλάκισης έξι ή τριών μηνών κατά περίπτωση, σε όποιον εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών και φέρεται κατά της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών. Ο βουλευτής θα εισηγηθεί και θα παρακαλέσει τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, μιας και η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι επιβεβλημένο να νομοθετηθεί νομικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ποινικοποιείται η λαϊκή κινητοποίηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter