«Μίξερ» στο μυαλό του Μαρκόπουλου ο Γλύξμπουργκ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Video)

«Μίξερ» στο μυαλό του Μαρκόπουλου ο Γλύξμπουργκ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (Video)

Οι δημόσιες τοποθετήσεις ενός μεγάλου μέρους υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ για τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ φανερώνουν ότι δεν υποδέχθηκαν με θέρμη την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για ιδιωτική δαπάνη στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά.

Αν και άπαντες διατείνονται ότι το πολιτειακό ζήτημα στη χώρα έχει διευθετηθεί εδώ και μισό αιώνα, δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφραστούν με θαυμασμό για τον βίο και την πολιτεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Μια ματιά στις τοποθετήσεις των Μάκη Βορίδη και Στέλιου Πέτσα αρκεί. Έκδηλη όμως είναι και η πικρία για το γεγονός πως δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, όπως εκφράστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά μέχρι τον βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ να τον «σιγοντάρουν» δεν δίστασε να βάλει στην ίδια συλλογιστική γραμμή τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ με τον… Γιάννη Αντετοκούνμπο, προκειμένου να απαντήσει στον Χρήστο Σπίρτζη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου ρώτησε τον Χρήστο Σπίρτζη: «Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κάνει την κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, θα είχατε πρόβλημα;»,

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Πως θα γινόταν αυτό από την στιγμή που δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια; Του έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια. Πως θα αποφάσιζε το ελληνικό κράτος να αποδώσει τιμές. Δεν ήταν καν Έλληνας, Γλύξμπουρκ λεγόταν. Δεν ξέρω αν το θυμάστε…».

Εκεί, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος παρενέβη, φανερώνοντας τον εκνευρισμό και τον γεμάτο σύγχυση συλλογισμό του: «Συμμετοχή στην ελληνική ιστορία δεν είχε; Για τον κάθε μετανάστη διεκδικείτε να δικαιώματά του. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, ενώ για έναν άνθρωπο που συμμετείχε στα ιστορικά δρώμενα της χώρας μας, με μία ευκολία τον πετάτε έτσι. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε δημοκρατικά. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία μας. Γι’ αυτό τον άνθρωπο δεν υπάρχει ένα δικαίωμα;».

Τα σχόλια δικά σας…

(Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο μετά το 4ο λεπτό)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter