ΜΜΕ: Ένας γάμος για να αλλάξουν την ατζέντα!

ΜΜΕ: Ένας γάμος για να αλλάξουν την ατζέντα!

Ένας γάμος είναι καλοδεχούμενος, ένας γάμος ομοφύλων που να αφορά τον πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς είναι ακόμα πιο καλοδεχούμενος από τα Μέσα Ενημέρωσης, ιδιαίτερα εκείνα που ψάχνουν να αλλάξουν την ατζέντα για να αποφευχθεί η φθορά της φαιάς κυβέρνησης.

Και εκεί που μιλούσαμε για το Βατερλό της κυβέρνησης, για τον προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την σφαγή στη Μέση Ανατολή με επίσης ζητούμενο ποιος χτύπησε το νοσοκομείο, ένας γάμος «πικάντικος»(για ορισμένους) ήρθε σαν βούτυρο στο ψωμί τους.

Ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος το ζήτησε, ούτε το διαφήμισε αλλά εκείνος θα κατηγορηθεί για lifestyle.

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:

  • Φεύγει η προσοχή του κοινού από το κυρίαρχο θέμα της ήττας της κυβέρνησης και των ευθυνών κατά το β΄γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα.
  • Φεύγει η προσοχή του κοινού από την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ καθώς ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων παρουσιάζεται ως έντονη προσωπικότητα που μπορεί να επισκιάσει τον νυν πρόεδρο με τη συχνά δεξιόστροφη υποχωρητικότητα.
  • Δεν μονοπωλείται το ενδιαφέρον στη Μέση Ανατολή και στις τυχόν ευθύνες του Ισραήλ για την καταστροφή και τους θανάτους στο νοσοκομείο.
  • Ξεχνιέται (όσο ξεχνιέται) κάθε καταστροφή επί κυβέρνησης Μητσοτάκη (φωτιές, πλημμύρες, Τέμπη κλπ)
  • Το θέμα «γάμος του προέδρου» προκαλεί εσωτερικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ αφού η ομπρέλα και η εσωτερική αντιπολίτευση θα εντείνει τα βέλη της και θα μπορούν να συνεχίσουν τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ένας γάμος ομοφύλων παρά την αποδοχή από μεγάλο μέρος του προοδευτικού κόσμου εντείνει τις ομοφοβικές αντιδράσεις, κάτι ιδιαίτερα αγαπητό στην συντηρητική παράταξη.

Ένα είναι βέβαιο. Πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να παντρευτεί ή να μην παντρευτεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε τίποτα. Η χρήση ή η υπερβολική χρήση ρεπορτάζ lifestyle, έγινε από τα ΜΜΕ.

Και η ζωή θα κυλήσει με πλήρη ρεπορτάζ από το τι φορούσαν, τι έφαγαν, πως κοιτάχτηκαν, τι είπαν οι καλεσμένοι…

Θεωρητικά, έπρεπε απλά να τους ευχηθούμε «να ζήσουν και να ευτυχήσουν» και να κοιτάξουμε την ουσία. Άντε να δούμε και ένα ρεπορτάζ πως πέρασαν.

Αλλά αυτά τα Μέσα Ενημέρωσης θέλουν, αυτά μας κυβερνούν..

Άγνωστο για πόσο ακόμα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter