ΜΜΜ: Στο μετρό κολλάει ή όχι;

ΜΜΜ: Στο μετρό κολλάει ή όχι;
Πρωϊνή κίνηση στο Μετρό. Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Αλήθεια, όταν κάποιος παραπονιέται για την κίνηση προς το κέντρο της Αθήνας πιστεύει πως ήρθε η ανάπτυξη, πώς αυξήθηκαν τα αυτοκίνητα ή πως οι Αθηναίοι πλούτισαν γενικώς και πληρώνουν τα καύσιμα που ανέβηκαν στο Θεό;

Η αλήθεια είναι πως ούτε πλούτισαν, ούτε ξαφνικά η ανάπτυξη ήρθε ως από μηχανής Θεός στη χώρα μας σαν να ήταν πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία. Μπορεί να θέλει να το λέει ο Δήμαρχος, αλλά εκείνος βλέπει μόνον αυτό που θέλει να δει.

Η αλήθεια είναι πως οι Αθηναίοι –κυρίως- αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί ούτε ενισχύθηκαν, ούτε δουλεύουν ρολόι και αν μερικά παρουσιάζουν μειωμένη κίνηση συγκεκριμένες ώρες, κατά τις ώρες της αιχμής απαιτείται να στηθείς με πολύ κόσμο στη στάση ή τον σταθμό και να μπεις σε κλειστό χώρο, αρκετές φορές σαν να είσαι σαρδέλα μέσα σε κονσέρβα.

Καμία σχέση με τα δύο μέτρα απόσταση, καμία σχέση με το αν γράφει η θέση πως δεν πρέπει να γίνει χρήση της λόγω των μέτρων του κορονοϊού.

Εξάλλου σε αρκετές θέσεις έχει φύγει η πρόχειρη σήμανση.

Για να μην μιλήσουμε για μερικούς αντιρρησίες που είτε κατεβάζουν τη μάσκα κάτω από τη μύτη, είτε δεν την φοράνε καθόλου. Σπάνιοι οι τελευταίοι αλλά υπάρχουν.

Αν αυξήθηκε η κίνηση στους δρόμους είναι γιατί οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες αποφεύγουν τα ΜΜΜ γιατί ξέρουν πως θα στοιβαχτούν και πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει επιπλέον μέτρα, δεν έχει αυξήσει το στόλο των λεωφορείων για παράδειγμα. Ούτε λύση είναι να μην μπεις στο πρώτο λεωφορείο ή τον πρώτο συρμό. Και ο επόμενος συνήθως γεμάτος έρχεται εκτός και αν τυχαία έπεσαν δύο με διαφορά 1-2 λεπτών.

Είναι απορίας άξιο πάντως πως η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει στα τέλη Οκτωβρίου τον δακτύλιο, και μάλιστα πράσινο, με τα ηλεκτροκίνητα και ακριβά αυτοκίνητα να επιτρέπονται.

Αλήθεια θα αντέξουν στον επιπλέον κόσμο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Τι θα γίνει μέσα σε αυτά αν προστεθεί και ο κόσμος προς το κέντρο που θα αναγκαστεί να αφήσει το ΙΧ;

Ή θα βρει η κυβέρνηση με δικαιολογία την… πολυκοσμία, την ευκαιρία να βάλει τους ιδιώτες από το παράθυρο;

Εξάλλου την ίδια συνταγή δεν ακολουθούν στην Υγεία και την Παιδεία;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter