Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μνημόνιο και στο ποδόσφαιρο μέχρι να μπει γκολάκι

Ο κύβος ερρίφθη: διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι νεοτέρας. 

Κι έρχονται κι άλλα. Ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και του πρόσφερε την κάλυψη που επιθυμούσε προκειμένου να προχωρήσει στις ενέργειες που θεωρεί απαραίτητες ώστε να λάβει τέλος η κωμωδία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει και κάλυψη από την UEFA. «Προχωρήστε και κάντε όσα χρειάζεται για να καθαρίσετε τον χώρο» ήταν η απάντηση από τη Νιόν της Ελβετίας. Εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων σκέψεις υπάρχουν πολλές. Κάποιες από αυτές θα γίνουν πράξη. Το σίγουρο είναι πως το «μαχαίρι» δεν θα σταματήσει στη διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας. Αυτό δεν το θέλει ούτε η ηγεσία του υπουργείου ούτε το Μαξίμου.

Θα είναι σαν να πιστεύουν ότι η εξυγίανση στο χώρο του φαρμάκου επιτυγχάνεται με την κατάργηση του Avastin! Δεσμεύσεις άλλου τύπου δεν υπάρχουν. Μαρινάκης και Αλαφούζος παίζουν έτσι κι αλλιώς μπαλίτσα στην Πειραιώς. Ο Ιβάν είναι ξεχωριστή περίπτωση. Το μόνο φιλοκυβερνητικό που έκανε μέχρι τώρα είναι η δήλωσή του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο Έθνος είναι με το ένα πόδι μέσα με το ένα πόδι έξω. Στο Epsilon παρά τα αντιθέτως λεγόμενα μπαλίστα παίζει η Καινούργιου με τον Ντινόπουλο και ο Ευαγγελάτος που μόνο φιλοκυβερνητικούς δεν τους λες. Οπότε το μηδέν στο μηδέν, μηδέν.

«Τι άλλο έχουμε να φοβηθούμε», ρωτάνε στο Μαξίμου. «Τους φιλάθλους – οπαδούς», είναι η απάντηση. Αλλά και εκεί ο αγωνιστικός χώρος είναι συγκεκριμένος: όπως το 80% του κόσμου θεωρεί ότι σκάνδαλο με τη φαρμακευτική δαπάνη υπάρχει και χρειάζεται διερεύνηση έτσι και το 80% του κόσμου πιστεύει ότι αυτό το αίσχος στο ποδόσφαιρο πρέπει να τελειώσει. Πάει ο κόσμος στα γήπεδα και μόνο μπάλα δεν βλέπει. Πάει στα καφενεία κι αντί για μπάλα πίνει μια ρετσίνα και πάλι σπίτι.

Συνεπώς το γήπεδο γέρνει προς την πλευρά της ολικής κάθαρσης κι η ενδεκάδα που θα κατέβει ο πρωθυπουργός στον αγώνα είναι δεδομένη. Το παιχνίδι είναι στημένο και θα έβαζα όλα τα λεφτά στον εξυγιαντή.

Τι άλλο μένει; Να κρατηθεί απ’ έξω η Εθνική ομάδα, λένε οι πληροφορίες. Να έρθουν κι οι Ευρωπαίοι να κάνουν παιχνίδι. Αν έβαζα κι ένα υστερόγραφο θα ήταν ότι κάποιες ακραίες απόψεις για υποβιβασμό ομάδων ή ομάδας μάλλον δεν περνούν. Η εξόντωση του αντιπάλου δεν είναι στη λογική του προπονητή. Η συνολική κάθαρση στο χώρο είναι. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.