Mνημόνιο Μητσοτάκη μέσω του πορίσματος της «Επιτροπής Σοφών» – Αυτή την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Mνημόνιο Μητσοτάκη μέσω του πορίσματος της «Επιτροπής Σοφών» – Αυτή την Κυριακή στο Documento – Μαζί το Docville

Πισσαρίδης και πούπουλα για την κοινωνία.

Ασφαλιστικό Πινοσέτ. Σε ιδιωτικές εταιρείες οι συντάξεις. Μείωση μισθών με την κατάργηση των υπερωριών. 100 δισεκατομμύρια «ζητούν» τσέπες

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ: Νίκος Παππάς, Σάββας Ρομπόλης, Λεωνίδας Βατικιώτης

ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Τα έκαναν θάλασσα (και) στην ΑΟΖ με τη Αίγυπτο

Μπάζει σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων η βιαστική συμφωνία, όπως αποκαλύπτει ο πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς αναλύοντας τις «πέντε πληγές» ως εφαλτήριο για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο

Σε αυτό το τεύχος αρθρογραφούν ακόμη Μανώλης Συντιχάκης, Σοφία Σακοράφα

Παρέμβαση/ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ, με το 2ο άρθρο για τα ελληνοτουρκικά στο Documento: «Ευρύτερη «Μαδρίτη» και «θαλάσσια Ίμια»

ΥΓΕΙΑ Αφιλότιμοι «αρμόδιοι» αθωράκιστο το ΕΣΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ SOS από εστίαση και τουρισμό ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα

ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Υπουργός παρά τω Πορτοσάλτε. Ο Ι. Σ. Καριώτης σκιαγραφεί τον ξεπουπουλιασμένο Άδωνη που φουσκώνει στο τουίτερ και τα κανάλιαγια να μας πείσει ότι παραμένει μεγάλος και τρανός

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ Οι φονικές σφαίρες και η αντιδημοκρατική σιωπή

ΔΙΕΘΝΗ Οι υπερπλούσιοι που κυβερνούν τον κόσμο Μια χούφτα πολυδισεκατομμυριούχοι κανονίζουν την οικονομική αλλά και την εξωτερική πολιτική κρατών, δημιουργώντας άτυπα αλλά ουσιαστικά μια κάστα αριστοκρατίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ρικ Πιτίνο: «Θέλω να επιστρέψει ο Σπανούλης στην Εθνική»

Και μαζί το DocVille: Εικόνες της Σαντορίνης από τη δεκαετία του 1950

Η Μαργαρίτα Πουρνάρα και ο Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ αποκαλύπτουν την αυστηρή αρχαϊκότητα του νησιού που κατάπιε η τουριστική «ανάπτυξη» Μια απρόβλεπτη συνάντηση ή όταν το ροκ συναντά τη ραπ

Μια απρόβλεπτη συνάντηση ή όταν το ροκ συναντά τη ραπ: Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και ο Λεωνίδας Οικονομάκης από τους Social Waste συζητούν για το πολιτικό τραγούδι από τα 70s έως σήμερα    

Η Σαντορίνη των 50’s στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το Documento

Η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για το λεύκωμα «Σαντορίνη» (Εκδόσεις Πατάκη) που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε δικά της κείμενα και εικόνες του νησιού που αιχμαλώτισε ο φακός του Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ τη δεκαετία του 1950.

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και ο Λεωνίδας Οικονομάκης των Social Waste συναντήθηκαν με τη Μαρίνα Αγγελάκη στη Ραψάνη Τεμπών και συζήτησαν για το πολιτικό τραγούδι από το ροκ στη ραπ.

Ο Γιάννης Καλπούζος συζητά με την Έμυ Ντούρου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Εράν – Βυζαντινά αμαρτήματα» (Εκδόσεις Ψυχογιός) που εξελίσσεται την εποχή της εικονομαχίας.

Κείμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βενετίας σχετικά με την διορισμό του Βασίλειου Κουκουσά, καθηγητή πρώτης βαθμίδας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας.

Η Ζωή Χατζή, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, και η Βιβή Κοψιά, θεατρολόγος και αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΘ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων) μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εξοβελίσει τα καλλιτεχνικά μαθήματα από τα λύκεια και τον περιορισμό ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων (όπως το γραμμικό και το ελεύθερο σχέδιο) στην ενισχυτική διδασκαλία.

Η δημιουργός ρούχων και επιχειρηματίας Κέλλυ Φωτοπούλου αφηγείται στην Αφροδίτη Ερμίδη πώς από την Υδρα έφτασε στην Ινδία.

Ο Κώστας Ελευθερίου, Διδάσκων Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γράφει για τo βιβλίο «Ευτυχιοκρατία: Πώς η βιομηχανία της ευτυχίας κυβερνά τη ζωή μας» (Εκδόσεις Πόλις) των Εντγκαρ Καμπάνας και Εβα Ιλουζ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter