Μνημόνιο αλά… ESM

Μνημόνιο αλά… ESM

Τρεις φράσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη σαββατιάτικη πρωινή εκπομπή του Σκάι, ξετινάζουν κυριολεκτικά την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δείξει ότι όλα πάνε καλά στην οικονομία και δεν υπάρχει λόγος οποιασδήποτε ανησυχίας.

Είπε λοιπόν ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη: σχετικά με τις παροχές «αντί της λέξης ελπίδα, προτιμώ τη λέξη ρεαλισμός», «η κρίση θα είναι παροδική αλλά οξύτερη» και ότι «η Ελλάς δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα».

Καθώς όπως παραδέχεται ο κ. Σταϊκούρας είμαστε για μια ακόμη φορά ξυπόλυτοι στα αγκάθια, έχουμε την δραματική αύξηση των τιμών ενέργειας και βασικών προϊόντων, την αλλαγή της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ με αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού λόγω πληθωρισμού, τη μεγάλη πιθανότητα, σχεδόν βεβαιότητα αν πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση, να αναλάβει υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ, την αμφισβήτηση του Κοινοτικού Δικαίου από την Πολωνία και την επαναφορά από την Ολλανδία στο τελευταίο Eurogroup της θέσης «ο καθένας μόνος του στη αντιμετώπιση της κρίσης».

Τόμπολα. Εχουμε υπογράψει μνημόνιο, απλά δεν μας το έχουν πει ακόμη. Ο ESM δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει να μας δανείζει με οποιοδήποτε επιτόκιο, χωρίς σκληρούς όρους. Με το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως σε διαφορετική περίπτωση η χρεωκοπία είναι μονόδρομος.

Για μια ακόμη φορά μέσα σε διάστημα δέκα χρόνων κυβέρνηση της Δεξιάς οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Δύο μόλις χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια ο Μητσοτάκης και η «σοφή» παρέα του μας στέλνει σε νέα με πολύ δυσμενέστερους όρους από αυτούς του 2010.

Και αυτή τη φορά το κόστος και ο χρόνος εξόδου από αυτά θα είναι πολλαπλάσια.

Νέοι και μεγαλύτεροι θα πληρώσουν πολύ ακριβά την αλόγιστη οικονομική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter