Μνημόνιο Κυριάκου

Μνημόνιο Κυριάκου

Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που δεν έχει σε τίποτα να ζηλεύσει από τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την τρόικα, κατέθεσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγες μόνο ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ένα πρόγραμμα που καταρρίπτει όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και αποκαλύπτει την οικονομική πολιτική που θα εξασκήσει σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, καθώς αποσύρονται όλα τα ενεργειακά αντίμετρα και συμπιέζονται δραματικά οι πρωτογενείς δαπάνες με πρωτογενή πλεονάσματα τα επόμενα τέσσερα χρόνια να φτάνουν το 2,5% του ΑΕΠ.

Εκτός βέβαια από τα μνημονιακά πρωτογενή πλεονάσματα το Πρόγραμμα προβλέπει και δεσμεύσεις για αύξηση των επενδύσεων, 13,2% για το 2023, 9,7& για το 2024, 10,7% για το 2025 και 7,2% για το 2026.

Επενδύσεις βέβαια που συνδέονται άμεσα με μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται από το περίφημο Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο με τις λογικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει καταλήξει, όπως αποκάλυψε το Documento, σε ταμείο ενίσχυσης των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων του πρωθυπουργού με εγγυήσεις Δημοσίου καθώς έχουν μοιραστεί ήδη €622 εκατ. σε 13 βαθύπλουτους και σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Αποκαλύπτουν χωρίς αιδώ προεκλογικά τα σχέδια τους για το πώς έχουν σκεφτεί το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Δισεκατομμύρια για τους λίγους, ψίχουλα για τους πολλούς.

Με ιδιωτικοποίηση όλων των βασικών κοινωνικών δομών, με πανάκριβα ενοίκια, με Παιδεία και Υγεία στους ιδιώτες η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλεί τους έλληνες πολίτες ουσιαστικά να αυτοφτωχοποιηθούν προς όφελος της επιχειρηματικής ελίτ.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου χρέος των πολιτών είναι να δώσουν τέλος σε αυτή την πολιτική της οικονομικής αφαίμαξης και της φτωχοποίησης που δεν κρύβουν ότι θέλουν να επιβάλλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter