Μόδα και κινηματογράφος στο 1ο Athens Fashion Film Festival

Μόδα και κινηματογράφος στο 1ο Athens Fashion Film Festival

Η μόδα συναντά τον κινηματογράφο στο 1o Athens Fashion Film Festival, σε μια τριήμερη γιορτή από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»).

 Μέσα από 140 ταινίες (ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους), παράλληλες δράσεις με καλεσμένους διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και του κινηματογράφου, fashion performances από Ελληνες σχεδιαστές, μοναδικά events και μια ομαδική έκθεση, το φεστιβάλ θα επιχειρήσει να αποκτήσει τον κατάλληλο χαρακτήρα ώστε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού και να αποτελέσει σημείο συνάντησης στο μέλλον για όσους αγαπούν τη μόδα και τις τέχνες.

Οπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές (το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την εταιρεία Athens Cultural Creatives και τη Νικόλ Αλεξανδροπούλου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Αθηναίων, της ιταλικής πρεσβείας, του Δήμου Φλωρεντίας και του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας), μέσω της δημιουργικής πλατφόρμας συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για όσους ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στον χώρο της μόδας και του κινηματογράφου επιχειρείται να φανεί το πραγματικό πρόσωπο της μόδας. Η μόδα, όπως υποστηρίζουν, δεν είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τους ακριβούς οίκους, είναι ο τρόπος της ελεύθερης έκφρασης και της μοναδικότητας του καθενός μας. Και το AFFF μας συστήνει τον τρόπο αυτό μέσα από το πρόγραμμά του και κυρίως μέσα από τις παράλληλες δράσεις του.

Γνωστοί και καταξιωμένοι Ελληνες σχεδιαστές (Dimitra Antonea, Deux Hommes, Evi Grintela, Stelios Koudounaris, Ioanna Kourbela, Orsalia Parthenis, Dimitris Petrou, MakisTselios, Zeus+Dione κ.ά.) συναντιούνται στο Athens Fashion Film Festival και υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Πάντου μας προσφέρουν μια fashion performance πέρα από τα συνηθισμένα. Από τα φιλμ που θα δούμε στο φεστιβάλ ξεχωρίζουμε το «Notebook on cities and clothes» του Βιμ Βέντερς όπου ο Γερμανός σκηνοθέτης συνομιλεί με τον Ιάπωνα σχεδιαστή Γιότζι Γιαμαμότο και το πολυβραβευμένο «Obscuro barroco» της Ευαγγελίας Κρανιώτη. Επίσης στην ενότητα με τίτλο «Close up» θα παρουσιαστούν ταινίες που αφορούν προσωπικές ιστορίες από τον χώρο της μόδας κ.λπ.

INFΟ

25-27 Φεβρουαρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών στο athensfff.com

Top 5 κλασικές εμφανίσεις

1988

Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ

Who framed Roger Rabbit

H Τζέσικα Ράμπιτ είναι η πιο σέξι καρτούν φιγούρα της μεγάλης οθόνης. Το ασφυκτικά κολλητό κόκκινο φόρεμά της (το στιλ της στηρίχτηκε σε μια πραγματική σεξοβόμβα των 50s, τη Βίκι Ντούγκαν, γνωστή και ως «Η πλάτη») ήταν εξωφρενικά προκλητικό ακόμη και για τα αθώα καρτούν.

1968

Μπόνι και Κλάιντ

Bonnie and Clyde

Πιο όμορφη από ποτέ, η Φέι Ντάναγουεϊ φοράει το στραβό καπελάκι σε μαύρο ή κρεμ και το συνοδεύει με χλιδάτα πλεκτά πουλόβερ χωρίς να φοράει σουτιέν. Κάπως έτσι η Μπόνι Πάρκερ έγινε η πιο στιλάτη εγκληματίας της έβδομης τέχνης.

1957

«Εξυπνο μουτράκι»

Funny face

H Οντρεϊ Χέπμπορν λάτρευε τη μόδα και στην ταινία του Ντόνεν το επιβεβαίωνε με κάθε τρόπο. Τα γαμήλια κοστούμια και το φημισμένο κόκκινο φόρεμα της μυθικής σχεδιάστριας Εντιθ Χεντ (η γυναίκα με τα περισσότερα – οκτώ Οσκαρ) «βρήκαν το κατάλληλο πρόσωπο για να αναδειχτούν» όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε.

1984

«Η γυναικάρα με τα κόκκινα»

The woman in red

Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Τζιν Γουάιλντερ γίνεται ταύρος όταν βλέπει την Κέλι ΛεΜπροκ στα κόκκινα. Μνήμες από Μέριλιν (το σήκωμα του φορέματος από τον εξαερισμό) στη στιλιστική άποψη της Ρουθ Μάγερς και κάπως έτσι πήραν αέρα τα μυαλά όλων των παντρεμένων στα 80s.

1955

7 χρόνια φαγούρα

The seven year itch

Το λευκό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε που σηκωνόταν πάνω από ένα φρεάτιο εξαερισμού του μετρό της Νέας Υόρκης είναι το διασημότερο ρούχο στην ιστορία του κινηματογράφου. Πουλήθηκε σε δημοπρασία το 2011 για 3 εκατομμύρια ευρώ και είναι δημιουργία του Ουίλιαμ Τραβίλα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter