Moderna: Ετοιμάζει ειδικό εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Moderna: Ετοιμάζει ειδικό εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Πλώρη για την ανάπτυξη ειδικού εμβολίου για την μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού βάζει η Moderna όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της νέας παραλλαγής το οποίο θα είναι έτοιμο σύντομα ενώ σχετικά με τις αναμνηστικές δόσεις είπε πως η Moderna θα είναι σε θέση να παραδώσει 2 έως 3 δισεκατομμύρια αναμνηστικών δόσεων εντός του έτους.

Οι κλινικές δοκιμές του mRNA-1273.529 αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του τρέχοντος έτους, με την εταιρεία να αναφέρει ότι η αναμνηστική δόση του τρέχοντος εμβολίου της κατά του κορονοϊού, mRNA-1273, αύξησαν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον τόσο στην εκδοχή των 50 μικρογραμμαρίων όσο και στην εκδοχή των 100 μικρογραμμαρίων.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία τη Δευτέρα προέβη σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού το τρέχον έτος, σημειώνοντας ότι περιμένει ρεκόρ πωλήσεων ύψους 18,5 δισ. δολαρίων, και περίπου 3,5 δισ. δολάρια από πιθανές πρόσθετες αγορές, όπως των υποψήφιων ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου της που θα είναι προσαρμοσμένες σε συγκεκριμένες παραλλαγές του κορονοϊού.

Τον Νοέμβριο η εταιρεία είχε προβλέψει ότι οι πωλήσεις της το 2022 θα μπορούσαν να κυμανθούν μεταξύ 17 και 22 δισ. δολαρίων.

Η Moderna πρόσθεσε ακόμη ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την υπογραφή πρόσθετων συμβολαίων πώληση εμβολίων το τρέχον έτος,

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter