Moderna: Η 3η δόση του εμβολίου αυξάνει κατά 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον

Moderna: Η 3η δόση του εμβολίου αυξάνει κατά 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον

Η τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna έναντι της Covid-19 αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά της παραλλαγής Όμικρον, δηλώνει η εταιρεία.

Μια αναμνηστική δόση 50 μικρογραμμαρίων -η εγκεκριμένη ποσότητα- οδήγησε σε 37 φορές αύξηση στα εξουδετερωτικά αντισώματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η εταιρεία δοκίμασε επίσης μια δόση 100 μικρογραμμαρίων, η οποία αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων 83 φορές σε σύγκριση με τις δύο δόσεις.

«Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid-19 από τη παραλλαγή Όμικρον είναι ανησυχητική για όλους μας. Παρά ταύτα, αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ενισχυτική δόση εμβολίου της Moderna, που έχει ήδη εγκριθεί, μπορεί να αυξήσει έως και κατά 37 φορές τα επίπεδα αντισωμάτων είναι καθησυχαστικά» δήλωσε ο Στεφάν Μπανσέλ, CEO της Moderna.

O Μπανσέλ τονίζει στη δήλωσή του ότι για να ανταποκριθεί σε αυτό το υψηλά μεταδοτικό στέλεχος του κορωνοϊού η Moderna συνεχίζει να αναπτύσσει μια ενισχυτική δόση εμβολίου που θα στοχεύει στην Όμικρον. Το εμβόλιο της Moderna για την Όμικρον θα έχει την κωδική ονομασία mRNA-1273.529 και οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.

Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE δήλωσαν νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι οι αρχικές εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι μια τρίτη δόση του εμβολίου τους μπορεί να είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της Όμικρον, αφού παρατηρήθηκε 25 φορές μείωση στα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά της παραλλαγής σε άτομα που έλαβαν μόνο δύο δόσεις.

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter