Μοιράζει παράτυπα κρατικό χρήμα ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης

Μοιράζει παράτυπα κρατικό χρήμα ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης

Ένας εγκάθετος εξ Αμερικής που νομίζει ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες είναι χωράφι του μοιράζει κρατικά χρήματα σε όποιον νομίζει και όπως νομίζει.

Είναι οι εγκάθετοι του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη που αντιλαμβάνεται τον κρατικό κορβανά σαν το πορτοφόλι του και σκορπίζει το κρατικό (αλλά και κοινοτικό χρήμα) κατά το δοκούν. Ο λόγος για τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη που δομεί το προφίλ του σύγχρονου τεχνοκράτη αλλά στην ουσία, διοικεί με λογική της δεκαετίας του 1960 όπου το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων έδινε δουλειά και χρήμα στους κομματικά εγκάθετους. Εν έτει 2024, όμως ο κ. Πρωτοψάλτης που απαιτεί να τον αποκαλούν δόκτωρα, αλλά ευτελίζει τον τίτλο, δεδομένου ότι ακόμη ψάχνουμε την ελληνική αναγνώριση των εξ Αμερικής προσόντων του (λίαν προσφάτως ανέφερε στη Βουλή ότι έχουν αναγνωριστεί τα πτυχία του, άρα διοικούσε παράτυπα τον ΟΑΕΔ από τα τέλη του 2019 που τοποθετήθηκε ως εγκάθετος του Κυριάκου Μητσοτάκη) μοίρασε λεφτά (bonus) στους υπαλλήλους της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) χωρίς να ορίσει τα κριτήρια για αυτή τη μοιρασιά παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία. Προφανώς τα χρήματα δεν είναι δικά του για να τα μοιράζει κατά το δοκούν, αλλά κρατικά χρήματα.

Κίνητρο ανταμοιβής

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κονδύλι συνολικού ύψους 632.768,36 € που με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. υπ’ αριθ. 85196/2023 των Υπουργών Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας-Φ.Ε.Κ. 5788/τεύχος β/4-10-2023) θα πρέπει να μοιραστεί σε δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στους φορείς του Δημοσίου που ενεπλάκησαν στην υλοποίηση των στόχων του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης έτους 2022 (κίνητρο ανταμοιβής), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4940/2022 (Α’ 112). Στη ΔΥΠΑ  αντιστοιχούσαν 133.755,91 που θα έπρεπε να μοιραστούν σε όλους όσους ενεπλάκησαν και οι οποίοι ανέρχονται σε 107. Αντ’ αυτού ο κ. Πρωτοψάλτης, ο άνθρωπος της πεπαλαιωμένης κομματικής αντίληψης (άλλωστε και ο ίδιος από την ίδια διαδικασία επιλέχθηκε) που αντί να μεταθέσει υπάλληλο στην υπηρεσία, μετέθεσε την υπηρεσία (EURES) στα Τρίκαλα για να εξυπηρετήσει επιλεγμένο κομματικά υπάλληλο που ήθελε να αναλάβει τη διεύθυνση, πήρε τα χρήματα αυτά και τα μοίρασε άκριτα και χωρίς να δημοσιοποιήσει τα κριτήρια επιλογής των 57 υπαλλήλων που καρπώθηκαν αυτό το κίνητρο αντί των 107 που ενεπλάκησαν, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Ουδείς βέβαια είναι σε θέση να απαντήσει αν οι 57 μοιράστηκαν ισομερώς αυτό το κονδύλι ή ο «δόκτωρ» Σπύρος Πρωτοψάλτης έκανε άλλου είδους μοιρασιά. Σε κάθε περίπτωση 50 υπάλληλοι της ΔΥΠΑ παρότι εργάστηκαν δεν έλαβαν αμοιβή!

Καλείται να απαντήσει δια εξωδίκου

Όμως είναι φυσιολογικό, αυτή η κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ίσης αμοιβής για ίση εργασία επέφερε αντιδράσεις που κορυφώθηκαν με την επίδοση εξωδίκου προσκλήσεως από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Πλέον ο εξ Αμερικής ορμώμενος δόκτορας που ουδείς στην Ελλάδα έχει δει τα πτυχία του (ο ίδιος δήλωσε ότι έχουν πλέον αναγνωριστεί και στην Ελλάδα) καλείται να απαντήσει στα εξής (ως διοικητής Δημόσιας Υπηρεσίας οφείλει εκ του ελληνικού δικαιϊκού συστήματος που δεν γνωρίζουμε αν το αναγνωρίζει) καλείται να απαντήσει στα εξής:

-σε πόσους εργαζόμενους της Υπηρεσίας και με ποια συγκεκριμένα και επαρκώς προσδιορισμένα κριτήρια χορηγήθηκε το κίνητρο ανταμοιβής, καθώς και για ποιο λόγο μειώθηκε ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων κατ’ απόκλιση των προβλέψεων της Κ.Υ.Α.

-Να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως πότε και με ποιο τρόπο ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για την καθιέρωση στοχοθεσίας ή εμπλοκής σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, καθώς και πότε και ποιος εισηγήθηκε για το ποιες Διευθύνσεις της Δ.ΥΠ.Α εντάχθηκαν σε υλοποίηση Εθνικών Σχεδίων Δράσης.

Υπάρχουν και χειρότερα

Εδώ εισέρχεται ένα τεράστιο ζήτημα… Τα ίδια όπως πληροφορούμαστε μεθοδεύει να γίνουν και με ένα άλλο κονδύλι ύψους 300.000 ευρώ που αφορούν σε κίνητρο ανταμοιβής για το Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένεται να μοιραστεί σε λογαριασμούς υπαλλήλων της ΔΥΠΑ αυτή την εβδομάδα. Ο δόκτορας από τις ΗΠΑ με νοοτροπία δικτάτορα από «μπανανίες» της Αμερικής έχει επιβάλει, σιωπητήριο στις οικονομικές υπηρεσίες με την απειλή πειθαρχικών κυρώσεων. Μετά αφού καταβληθούν σε όσους εκείνος έχει αποφασίσει η αμοιβή, θα «φορέσει» το κοστούμι του τεχνοκράτη και θα μιλά για νομιμότητα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα… Είναι προφανές ότι η χειρότερη εκδοχή του κράτους της Δεξιάς, υφίσταται στον τεχνοκράτη εξ Αμερικής δόκτορα που διοικούσε τον ΟΑΕΔ χωρίς αναγνωρισμένα πτυχία!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter