Μοναδικός τους στόχος η εξόντωση του Τσίπρα

Μοναδικός τους στόχος η εξόντωση του Τσίπρα

Ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα θα είναι μία εύκολη λεία.  Το γνωρίζουν πολύ καλά οι πάντες.  Ο Μητσοτάκης, οι ισχυρές ελίτ, οι βαρόνοι, η ολιγαρχία, το κατεστημένο. Το γνωρίζουν όμως και οι «προοδευτικοί»  εκφραστές του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Ο Ανδρουλάκης , ο Κουτσούμπας, ο Γιάνης με το «ένα χέρι».

Στις ερχόμενες εκλογές δεν έχουν απλά στόχο να ηττηθεί εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να αναδειχθεί ένας νέος  βολικός δικομματισμός με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  Στόχος είναι να φύγει ο Τσίπρας μετά μία νέα ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο αποκλειστικό τους  στόχος, το μεγάλο τους στοίχημα. Εκεί θα βαρέσουν όλα τα σφυριά. Το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο θα οργιάσει. Μητσοτάκης, ΠΑΣΟΚ, Κουτσούμπας, Βαρουφάκης, βαρόνοι και ολιγάρχες  θα δώσουν τα ρέστα τους.

Ήδη το  μιντιακό σύστημα άρχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τιμόνι μέχρι να φύγει ο Τσίπρας που τα βάζει με την αντιπολίτευση », διαλαλούν παπαγάλοι του Μητσοτάκη. Από την μία θα έχουμε λυσσαλέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  και από την άλλη πλήρη κάλυψη της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης.

Αλλά και το πολιτικό σκέλος του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου θα οργιάσει:

Ο Ανδρουλάκης άρχισε από το βράδι κιόλας των εκλογών. Ενώ η Δεξιά απογειώθηκε αυτός πανηγύριζε γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχίσει ενώ  θα τον προμοτάρουν   με κάθε τρόπο γιατί αποτελεί μία εντελώς ασφαλή και ελεγχόμενη προοπτική για το σύστημα εξουσίας.

Ο Κουτσούμπας θα εντείνει την λυσσαλέα του επίθεση στον αποκλειστικό του εχθρό. Τον Τσίπρα. Το «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» έχει εδώ και καιρό  εγκαταλειφθεί από την ηγεσία του ΚΚΕ.  Εμείς απλά το είδαμε πολύ αργά και μιλάγανε πολλοί για «διμέτωπο» μέχρι και τις εκλογές. Νέο μονομέτωπο  κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε και μάλιστα πιο άγριο από ένα ιστορικό κόμμα που παραμένει ακίνδυνο για το σύστημα εξουσίας.

Ο Βαρουφάκης στην ίδια γραμμή θα προσπαθήσει να μπει στη Βουλή με μονομέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως τα σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και συσπειρωμένος  θα δώσει την ιστορική μάχη στις 25 Ιουνίου για να μην έχουμε μία ανεξέλεγκτη κυβέρνηση που θα κατεδαφίσει ότι απέμεινε. Αλλά  και για να αναδειχθεί ο βασικός εκφραστής των λαϊκών αγώνων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter