Μονεμβασιά: Αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε ψυχίατρο να επισκεφθεί τον πελάτη του, καταγγέλλει ο Κούγιας

Μονεμβασιά: Αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε ψυχίατρο να επισκεφθεί τον πελάτη του, καταγγέλλει ο Κούγιας

Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος του εντολέα του, οδηγού ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε δύο ανθρώπους στη Μονεμβασιά, καταγγέλλει ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Όπως αναφέρει ο γνωστός ποινικολόγος σε ανακοίνωσή του, ζητήθηκε ψυχιατρική εξέταση του εντολέα του ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται σ’ ένα συνεχές παραλήρημα το οποίο συνοδεύουν γοερά κλάματα, ωστόσο αστυνομικοί του Α.Τ. Σκάλας Λακωνίας δεν επιτρέπουν επί τρεις ημέρες την επίσκεψη ειδικού στον κρατούμενο.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατετέθησαν στην Τακτική Ανακρίτρια Σπάρτης αιτήματα διενέργειας ψυχιατρικής εξετάσεως και τοξικολογικής εξετάσεως, πλην όμως η κα Ανακριτής, λόγω επαγγελματικής απασχολήσεως, αφού προεδρεύει σε δικαστήριο της Σπάρτης, ήταν αδύνατο να αποφανθεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ωστόσο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «το δικηγορικό μας γραφείο συνεννοήθηκε με τον καθηγητή ψυχιατρικής κο Ιωάννη Νέστορος, επιστήμονα, τον οποίον καθημερινά ορίζουν ως πραγματογνώμονα τα ελληνικά Δικαστήρια, να επισκεφτεί τον ευρισκόμενο σε κρίση μανίας εντολέα μας ώστε να τον εξετάσει και να προτείνει θεραπευτική αγωγή».

«Δυστυχώς», προστίθεται στην ανακοίνωση του ποινικολόγου, «οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σπάρτης, ενώ ο κος Νέστορος ταξίδεψε και βρίσκεται στο Α.Τ Σκάλας, δεν επιτρέπουν την επίσκεψη στον κρατούμενο, εγκαταλείποντάς τον επί τρεις συνεχείς ημέρες, σε μια αδιάκοπη μανιακή κρίση».

«Προβαίνουμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους για οτιδήποτε συμβεί στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να έχει οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τριπόλεως, του χορηγούνται ισχυρά ηρεμιστικά φάρμακα, χωρίς να έχει εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο, με συνταγές που υπογράφουν παθολόγοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ κο. ΙΩΑΝΝΗ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ Π.Κ. ΣΤΟ Α.Τ ΣΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, υπερασπίζεται τον Π.Κ. για το γνωστό περιστατικό της Μονεμβασιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατάσταση μανιακής κρίσεως από τετραημέρου, μία ημέρα πριν από το περιστατικό της Μονεμβασιάς κι ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, κρατείται σαν να είναι υγιής στα κρατητήρια του Α.Τ. Σκάλας.

Η ψυχική του υγεία κάθε μέρα επιδεινώνεται και όπως πληροφορηθήκαμε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Σκάλας, σήμερα, βρίσκεται σ’ ένα συνεχές παραλήρημα, το οποίο συνοδεύουν γοερά κλάματα.

Κατόπιν αυτού, ο κος Κούγιας κατέθεσε στην Τακτική Ανακρίτρια Σπάρτης αιτήματα διενέργειας ψυχιατρικής εξετάσεως και τοξικολογικής εξετάσεως, πλην όμως η κα Ανακριτής, λόγω επαγγελματικής απασχολήσεως, αφού προεδρεύει σε δικαστήριο της Σπάρτης, ήταν αδύνατο να αποφανθεί.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικηγορικό μας γραφείο συνεννοήθηκε με τον καθηγητή ψυχιατρικής κο Ιωάννη Νέστορος, επιστήμονα, τον οποίον καθημερινά ορίζουν ως πραγματογνώμονα τα ελληνικά Δικαστήρια, να επισκεφτεί τον ευρισκόμενο σε κρίση μανίας εντολέα μας ώστε να τον εξετάσει και να προτείνει θεραπευτική αγωγή.

Δυστυχώς, οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διευθύνσεως Σπάρτης, ενώ ο κος Νέστορος ταξίδεψε και βρίσκεται στο Α.Τ Σκάλας, δεν επιτρέπουν την επίσκεψη στον κρατούμενο, εγκαταλείποντάς τον επί τρεις συνεχείς ημέρες, σε μια αδιάκοπη μανιακή κρίση.

Προβαίνουμε σ’ αυτήν την ανακοίνωση και θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους για οτιδήποτε συμβεί στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος αντί να έχει οδηγηθεί από την πρώτη στιγμή στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τριπόλεως, του χορηγούνται ισχυρά ηρεμιστικά φάρμακα, χωρίς να έχει εξεταστεί από ειδικό ψυχίατρο, με συνταγές που υπογράφουν παθολόγοι.

Αθήνα, 10/05/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Χ. Κούγιας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter