Μονεμβασιά: Νέες μαρτυρίες για το φριχτό δυστύχημα – Αναζητούν αν είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε τα δύο άτομα

Μονεμβασιά: Νέες μαρτυρίες για το φριχτό δυστύχημα – Αναζητούν αν είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε τα δύο άτομα

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για την στιγμή που ο 52χρονος έπεσε πάνω στο μηχανάκι με αποτέλεσμα να σκορπίσει το θάνατο στην Μονεμβασιά.

Ο Κώστας Κάλλας, αυτόπτης μάρτυρας του φριχτού τροχαίου ο οποίος γνώριζε τόσο τα δύο θύματα όσο και το δράστη, περιέγραψε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 τη στιγμή του περιστατικού.

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το μυαλό μου δεν πάει πουθενά», είπε εκτιμώντας ότι, ο οδηγός «δεν γίνεται να μην καταλάβει ότι τον έσερνε», αφού «γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον».

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, τρελάθηκε», επανέλαβε ο μάρτυρας. Ο ίδιος άκουσε τον οδηγό τη στιγμή της σύλληψής του να λέει στους αστυνομικούς: «Πείτε μου ότι έβλεπα όνειρο».

Παράλληλα, ο κ. Κάλλας είπε πως «δεν νομίζω ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι υπήρχαν προηγούμενα». Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες μαρτυρίες που κάνουν λόγο για την ύπαρξη συνοδηγού στο αυτοκίνητο. Η πληροφορία είχε γίνει γνωστή από τα πρώτα λεπτά μετά τη διπλή δολοφονία, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ένα ζευγάρι, που βρισκόταν για φαγητό σε ταβέρνα, ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη να υπήρχε και συνοδηγός, ενώ οι δύο νέοι μάρτυρες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν στην Αστυνομία. Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ο συνοδηγός κατέβηκε στο πάρκινγκ της ταβέρνας που επιχείρησε να κρυφτεί πρόσκαιρα ο δράστης.

Κούγιας: Βρίσκεται σε μανιακή κρίση, λανθασμένη η δίωξη που ασκήθηκε

Εν τω μεταξύ ως μία «τραγωδία με τρία θύματα» χαρακτήρισε το σοκαριστικό τροχαίο στη Μονεμβασιά ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου οδηγού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού η υπόθεση αφορά ένα τροχαίο ατύχημα με δράστη εντελώς ακαταλόγιστο, «που θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρει: «Μου είναι αδύνατον να διανοηθώ πώς δύο αστυνομικοί της ασφαλείας της Σπάρτης, τόλμησαν, ενώ ένας συνάνθρωπός μας βρίσκεται σε μανιακή κρίση, πιθανότατα λόγω σχιζοφρένειας – διπολικής διαταραχής, διαπράττοντας το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας, να διενεργήσουν την προανακριτική πράξη της απολογίας και να του απαγγείλουν την πρωτοφανή κατηγορία της διπλής ανθρωποκτονίας από υγιή δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς δικηγόρο, ενώ έχουν μπροστά τους έναν άνθρωπο που λίγες ώρες πριν ήταν αδύνατον να επικοινωνήσει λογικά είτε με το δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς που τον φυλάσσουν στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας και τον οποίον οι αστυνομικοί συνάδελφοί τους για λόγους προστασίας του και για λόγους δικής τους προστασίας από τη μανιακή συμπεριφορά του, τον είχαν, προ ολίγης ώρας, οδηγήσει στο δημόσιο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου του έχουν γίνει ενέσεις ηρεμιστικών και τους έχουν παραδοθεί βαρύτατα ηρεμιστικά για να του χορηγούν, ώστε να μην κινδυνεύει από τη μανιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η ζωή του και η ζωή τους».

Τέλος ο κ. Κούγιας αποκάλυψε ότι θα ζητήσει από την Τακτική Ανακριτή του Πρωτοδικείου Σπάρτης την άμεση μεταφορά του οδηγού  στο ψυχιατρείο Τριπόλεως, «ώστε να υπάρχει τεκμηριωμένη γνωμάτευση για την ψυχική του υγεία, αλλά και την άμεση διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων».

Ο 52χρονος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter