Μονή Εσφιγμένου: Εισβολή Ρώσων υπερεθνικιστών με λάβαρα στο υπό κατάληψη κτίριο, καταγγέλλει ο ηγούμενος (Video)

Μονή Εσφιγμένου: Εισβολή Ρώσων υπερεθνικιστών με λάβαρα στο υπό κατάληψη κτίριο, καταγγέλλει ο ηγούμενος (Video)

Εισβολή Ρώσων υπερεθνικιστών, με σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας, στο κεντρικό κτίριο της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, καταγγέλλει ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος. Την ίδια στιγμή, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, και ένα σχετικό βίντεο.

Μιλώντας στο Mega, ο ηγούμενος της μονής, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, είπε ότι το Άγιο Όρος δεν είναι ούτε για τουρισμό, ούτε για προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, είπε, μεταξύ άλλων: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο. Όταν σταματούν οι σκέψεις και τα λόγια, αρχίζουν τα όπλα. Έπεσε στην αντίληψή μας βίντεο που παρουσιάσαμε που δείχνει κάποιους Ρώσους στο Άγιο Όρος με επικεφαλής έναν ιερωμένο, να κρατούν σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας, που χρησιμοποιούν οι υπερεθνικιστές, οι ακροδεξιοί. Το βίντεο έπεσε τώρα στην αντίληψή μας, έχει τραβηχτεί εν μέσω πανδημίας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να κρατούν αυτή τη σημαία μέσα στο Άγιο Όρος. Όσες φορές είναι μπροστά μου, τους φωνάζω να τη μαζέψουν, γιατί απαγορεύεται. Χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα της μονής μου. Δε γνωρίζω σε τι χέρια θα πέσει αυτό το βίντεο και πώς θα χρησιμοποιήσουν το όνομα της μονής. Το Άγιο Όρος είναι τόπος προσευχής, δεν είναι για τουρισμό ή προπαγάνδα».

Ανέφερε επίσης: «Οι καταληψίες του μοναστηριού πήραν έγκριση για να μπουν μέσα με σηκωμένη τη σημαία. Αν δει κάποιος την καταγγελία που κάναμε, θα δει ότι υπάρχει ίδια σημαία στο αρχονταρίκι της μονής. Είναι άγνωστη η καταγωγή των καταληψιών, προφανώς υπάρχουν και ρωσόφωνοι. Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν ρωσική συνείδηση στον κόσμο».

.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter