Μόνη λύση η κατάπαυση πυρός

Μόνη λύση η κατάπαυση πυρός

Η ευθύνη για τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βαραίνει στο ακέραιο τον Ρώσο πρόεδρο, με την Ουάσινγκτον να φέρει το δικό της μερίδιο ευθύνης για τη δημιουργία των συνθηκών που επέτρεψαν την εισβολή, η οποία μας θέτει –όχι μόνο εμάς αλλά ολόκληρη την Ευρώπη– προ σημαντικών ευθυνών.

Καταρχάς να υπεραμυνθούμε ενός λαού που δέχεται την εισβολή και κατά δεύτερον να αποτρέψουμε την απειλή που φέρνει για την Ελλάδα η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει ό,τι της υπαγορεύουν η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ, χωρίς να ενημερώσει ούτε τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ούτε τη Βουλή.

Σε αυτήν τη συγκυρία, την ώρα που οι πολεμοκάπηλοι στη Δύση και την Ανατολή κερδίζουν εισβάλλοντας, διαιρώντας και αποπροσανατολίζοντας τους λαούς, τη στιγμή που η Ρωσία «τραβάει το σχοινί» εκτοξεύοντας ακόμη και πυρηνικές απειλές κατά πάντων, οφείλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που ζητούν τον άμεσο τερματισμό

του πολέμου και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας που θα επιτρέψει στον λαό της χώρας να ζει ελεύθερος σε μια ανεξάρτητη, ουδέτερη, δημοκρατική Ουκρανία.

Δυστυχώς όμως, αντί να δούμε τη χώρα μας με σωφροσύνη να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, είδαμε τον κ. Μητσοτάκη να σπεύδει να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, βάζοντας τη χώρα μας και τον λαό μας σε περαιτέρω κινδύνους για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να φανεί για ακόμη μια φορά ο «καλός μαθητής» των εταίρων μας της Δύσης, ανεξάρτητα από το αν η κίνηση αυτή αφενός μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες και αφετέρου δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Κι αυτό γιατί τελικά η Τουρκία, και όχι η χώρα μας, ήταν εκείνη που κατάφερε να αναδειχτεί σε σημαντικό παίκτη της σκακιέρας της ουκρανικής κρίσης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες και οργανώνοντας την Πέμπτη συνάντηση, παρουσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, μεταξύ των ΥΠΕΞ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ο πόλεμος αφήνει πληγές και κοστίζει σε όλους, γι’ αυτό δεν είναι ώρα συζήτησης αλλά δράσης προς την επίτευξη της ειρήνης

Η Φωτεινή Μπακαδήμα είναι βουλευτής Β΄ Πειραιά ΜέΡΑ25 και γραμματέας ΚΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter