Μόνο «εμφύλιο» έφερε στην ΑΕΚ… τo χρήμα

Μόνο «εμφύλιο» έφερε στην ΑΕΚ… τo χρήμα

H χρονιά ξεκίνησε με ηχηρά χαμόγελα στην AEK και στα γραφεία της ΠΑΕ άνοιξαν σαμπάνιες λόγω της συμμετοχής της στους ομίλους του Champions League που εκτίναξε τα έσοδά της κατά 25 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα δεν φέρνουν όμως την ευτυχία στο ποδόσφαιρο, ειδικά εάν δεν επενδυθούν σε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Η Ενωση είχε ελλειμματικό ρόστερ και χτυπητές αδυναμίες στη σεζόν που ολοκληρώθηκε και απέτυχε παταγωδώς στις υποχρεώσεις της. Στη Σούπερ Λίγκα απώλεσε τον τίτλο, έμεινε 23 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή και τερμάτισε τρίτη και καταϊδρωμένη. Στο Κύπελλο έφτασε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε με κατεβασμένα χέρια από τον ΠΑΟΚ. Και στο Champions League έμεινε στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στους ομίλους όπου δεν πήρε βαθμό…

Η ΑΕΚ βγήκε λοιπόν από ένα τούνελ που την είχε οδηγήσει στη Γ΄ Εθνική το 2013, ανέβηκε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αγωνίστηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και τίγκαρε το ρεζερβουάρ του ταμείου με ρευστό, αλλά αγωνιστικά έκανε και πάλι… βουτιά. Τέλη Οκτωβρίου του ’18 ο «διοικητής» της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης σε δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον πακτωλό εσόδων από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. «Αυτά τα χρήματα είναι στον κουμπαρά και θα δούμε πώς θα τα αξιοποιήσουμε. Μπορεί και να τα χρησιμοποιήσουμε για μεταγραφές το επόμενο διάστημα ή για το γήπεδο. Αν με ρωτάτε, πάντως, εγώ θα τα έβαζα στο γήπεδο» είπε στους δημοσιογράφους ο «τίγρης» κι αυτό έγινε, παρότι η ομάδα «φώναζε» ότι ήθελε ενίσχυση σε όλες τις γραμμές.

Εναν μήνα μετά ο μικρόκοσμος στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων αναστατώθηκε με τη μη αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε η ΠΑΕ σε τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές της, τους Σιμόες, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου τους. Ο οργανισμός ΑΕΚ δεν αποδέχτηκε το πρώτο «όχι» και τους έθεσε στο περιθώριο, αν και ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε εναλλακτικές λύσεις. Ο αγωνιστικός γολγοθάς της Ενωσης συνεχίστηκε και όταν ο τίτλος πέταξε και ήρθε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, οι Μπακασέτας, Σιμόες τέθηκαν ξανά στη διάθεση του προπονητή…

Τον Ιανουάριο ήρθε ο Σέρβος μέσος Νέναντ Κρίστισιτς, αλλά ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Στη Σούπερ Λίγκα οι αποτυχίες ήταν απανωτές (σε 30 ματς μέτρησε έξι ήττες και έξι ισοπαλίες) και ο Μ. Ουζουνίδης που την οδήγησε στους ομίλους του Champions League υποχρεώθηκε σε παραίτηση στις 5 Φεβρουαρίου. Την ΑΕΚ ανέλαβε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος το μόνο που κατάφερε ήταν να την οδηγήσει στον τελικό του Κυπέλλου. Δύο ημέρες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ (η τρίτη συνεχόμενη σε τελικό) και την απώλεια του Κυπέλλου ο Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα και είπε στους «κιτρινόμαυρους»: «Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και όσοι δεν μπορείτε να τη σηκώσετε να φέρετε προτάσεις και να φύγετε».

Η Ενωση έχει ανταγωνιστικό κορμό και δεν ήταν άλλωστε τυχαία η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Πρέπει να έρθει και νέο… αίμα που θα είναι από το πάνω ράφι ή τουλάχιστον παίκτες που θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα του προπονητή Μ. Χιμένεθ, το οποίο θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τις 10 Ιουνίου. Το επόμενο δίμηνο τον λόγο στην ΑΕΚ έχει αποκλειστικά ο Δ. Μελισσανίδης ο οποίος πρέπει να αποκτήσει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter