Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε η ιδιωτικοποίηση ογκολογικών τμημάτων του ΕΣΥ

Μόνο με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε η ιδιωτικοποίηση ογκολογικών τμημάτων του ΕΣΥ

Πέρασε από τη Βουλή -με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ- το νομοσχέδιο με το οποίο ανοίγει ο δρόμος των ιδιωτικοποίησεων σε ογκολογικά τμήματα του ΕΣΥ, μέσω τις μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο με τίτλο «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”, εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημοσίας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ καταψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρωτής υπουργός, Μίνα Γκάγκα, κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για… «διάσπαρτες επικρίσεις». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε δεκτές τις δύο τροπολογίες που επιχείρησε να εισάγει το ΠΑΣΟΚ («Παύση εισφοράς 3%, υπέρ ΝΙΜΤΣ μερισμάτων ΜΤΑ και Εκτροπής της στο ΜΤΑ») και το ΚΚΕ (για την «Αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών»), ενώ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για «Εφαρμογή μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ στα εμβόλια κατά του covid-19», με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter