«Μόνο νεκροί είναι καλοί οι διασκεδαστές»: Συγκλονιστική «κραυγή» για τον κυβερνητικό εμπαιγμό (video)

«Μόνο νεκροί είναι καλοί οι διασκεδαστές»: Συγκλονιστική «κραυγή» για τον κυβερνητικό εμπαιγμό (video)

«Ο καλλιτέχνης δεν είναι άνθρωπος»

Μέσα σε 8 μόνο λεπτά και με έναν συγκλονιστικό μονόλογο η Έλια Βεργανελάκη απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση διαμαρτυρόμενη, όπως όλοι οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό για τον απαράδεκτο εμπαιγμό που τους έχουν επιφυλάξει εξαιρώντας τους από το επίδομα των 800 ευρώ για τον κορονοϊό.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των καλλιτεχνών της χώρας έχουν χάσει τη δυνατότητα να εργάζονται καθώς όλα τα πολιτιστικά δρώμενα έχουν (θέατρα, συναυλίες κλπ.) έχουν ακυρωθεί, οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού δεν δικαιούνται το συγκεκριμένο απαραίτητο επίδομα.

Στο βίντεο η ηθοποιός, συνθέτις και casting director Έλια Βεργανελάκη, εκφράζει με απολύτως δικαιολογημένο θυμό την αντίληψη που φαίνεται να έχει η κυβέρνηση για τους καλλιτέχνες – διασκεδαστές που «δεν εργάζονται, δεν πληρώνουν φόρους, δεν χρωστάνε στη ΔΕΗ». «Μόνο νεκροί έχουν αξία οι διασκεδαστές και αξίζουν τα εύσημά σας», λέει με ένταση η Έλια Βεργανελάκη.

Μάλιστα στο βίντεο στέλνει μια βαθιά κατάρα προς όσους υπεύθυνους δεν αναθεωρήσουν τη στάση τους για το επίδομα που είναι κρίσιμο για την επιβίωσή τους: «να μη τους διασκεδάζει τίποτα».

Ωστόσο, η περιγραφή του βίντεο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επεξηγήσει το βάθος της ειλικρίνειας του λόγου της κ. Βεργανελακη. 

Δείτε το βίντεο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter