Μόνο ψωμί και ελιά, χωρίς τον βασιλιά…

Μόνο ψωμί και ελιά, χωρίς τον βασιλιά…

Πόσο καιρό τα Πετσωμένα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις υποκλοπές, με απώτερο σκοπό φυσικά να κουκουλωθεί τελείως το σκάνδαλο; Ο σάλος που δημιούργησε η πραξικοπηματική γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου για το θέμα, επιχειρώντας να φιμώσει την ΑΔΑΕ, αποδεικνύει ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται και για το ζήτημα των υποκλοπών και για τα θέματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης που προκύπτουν απ’ αυτό.
Η κοινή δήλωση των 16 καθηγητών νομικής που βάζουν για τα καλά στο «στόχαστρό» τους τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έκαναν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων, αλλά και των εφημερίδων και των sites. Γιατί; Όχι πάντως επειδή δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος…

***Μόνο στην Ελλάδα του Μητσοτάκη θα μπορούσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να βρει απέναντί του σύσσωμη την αντιπολίτευση, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρώην αντιπρόεδρο κυβέρνησης 18 κορυφαίους καθηγητές νομικής, εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόρους και να παραμένει στη θέση του. Μόνο εδώ, με Μητσοτάκη, μπορούν να γίνουν αυτά.

*** Όχι, τα έκανε και η Χούντα, η οποία διόρισε ως πρώτο πρωθυπουργό της δικτατορίας τον επίσης Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Κόλλια. Και επειδή οι νεότεροι δεν τον γνωρίζουν, ο κ. Κόλλιας έμεινε στην ιστορία για τις άριστες σχέσεις του με τα Ανάκτορα, με την ακραία αντικομμουνιστική πτέρυγα της ΕΡΕ και για τις παρεμβάσεις του στο έργο του ανακριτή, τότε, Χρήστου Σαρτζετάκη, στην υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, το 1963, που σκοπό είχαν να προστατεύσουν από διώξεις τους αξιωματικούς της Χωροφυλακής που είχαν αναμειχθεί στην υπόθεση.
Κάτι σας θυμίζει; Και μένα…

*** Εσείς κλάψατε για τον θάνατο του τέως ή είστε τίποτα δημοκράτες; Εκφράσατε την αντίδρασή σας στην απόφαση του Μαξίμου να γίνει η ταφή του χωρίς τιμές αρχηγού κράτους; Γιατί κι αυτός αρχηγός κράτους ήταν. Όπως και ο Γιώργος Παπαδόπουλος…

*** Φυσικά και δεν έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους. Το επιχείρημα ότι όντως ήταν αρχηγός κράτους το αποδομήσαμε. Είπαμε και ο Παπαδόπουλος αρχηγός κράτους ήταν. Έπρεπε κι αυτόν να τον θάψουμε με τιμές; Ναι, ξέρω κάποιοι στη ΝΔ πολύ θα το ήθελαν, όπως θα ήθελαν να πάνε και στην κηδεία του, αλλά είχε βγάλει φιρμάνι βλέπετε, τότε, η Ρηγίλλης να μην πάει κάνεις. Κάτι πολιτευτές μόνο πήγαν…

*** Είχε την ελληνική υπηκοότητα; Όχι. Ήταν Έλληνας; Όχι. Είναι ελληνικός ο Οίκος του Σλέσβιχ – Χόλσταϊν – Σόντερμπουργκ – Γκλύξμπουργκ; Όχι. Για ποιον ακριβώς λόγο έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους; Για την προσφορά του στη χώρα; Για τον ύπουλο ρόλο του στην Αποστασία; Για το στρώσιμο του χαλιού στη Χούντα; Για τι ακριβώς;

*** Ήταν και Ολυμπιονίκης ο τέως γι’ αυτό κυμάτιζαν μεσίστιες οι σημαίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ολυμπιονίκης, ναι, στην ιστιοπλοΐα, απλά στα ψιλά γράμματα θα διαβάσει κανείς ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επειδή δίπλα του είχε δύο εξαιρετικούς αθλητές. Τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και τον Γιώργο Ζαΐμη. Ο πρώτος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας. Τέσσερα χρόνια μετά τη Ρώμη, έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου με τον Θέμη Μαγουλά και πάλι τον Γιώργο Ζαΐμη κατετάγη όγδοος. Το 1968 πήγε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού όπου έφτασε στην 15η θέση με τον Αναστάσιο Βογιατζή και (ξανά) τον Γιώργο Ζαΐμη. Ο τέως τι ακριβώς έκανε στην αθλητική του σταδιοδρομία. Την ποια;

** Στενοχωρήσατε και τον Δημήτρη Οικονόμου που περίμενε δούκες, πρίγκιπες, βασιλιάδες και κόμηδες. Τώρα;

*** Ας πάνε όποιοι θέλουν να πάνε στην κηδεία του, ας βγάλουν και σημαίες, ας ανάψουν και καπνογόνα, δεν με απασχολεί καθόλου. Ας πάει και ο Χρυσομάλης της Νέας Δημοκρατίας και όποιος άλλος θέλει. Ο Χρυσομάλης άλλωστε είχε πάει και στο μνημόσυνο στου Μακρυγιάννη, που τιμούν κάθε χρόνο ακροδεξιοί, χρυσαυγίτες και όλο αυτό το συναπάντημα. Δεν θα πάει στην κηδεία του τέως;

*** Και ο Αντώνης Σαμαράς τα έβαλε με τον Κυριάκο, καθώς κι αυτός ήθελε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως. «Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…», είπε στη δήλωσή του.

*** Ο Κυριάκος είπε ότι η επιστροφή (με δανεισμό) των Γλυπτών του Παρθενώνα θα γίνει εφόσον κερδίσει τις εκλογές και θα έχει όλο το επόμενο διάστημα να εργαστεί γι’ αυτό. Από την άλλη η υπουργός Πολιτισμού της Αγγλίας είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ποιον από τους δύο πιστεύετε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter