«Μόνο στενοχώρια αν ο ΠΑΟΚ πάρει τον φετινό τίτλο»

«Μόνο στενοχώρια αν ο ΠΑΟΚ πάρει τον φετινό τίτλο»

Ο παίκτης-σύμβολο των «κιτρινόμαυρων» μιλάει στο Documento για το σημερινό ντέρμπι στην Τούμπα και αναφέρεται στη νέα εποχή της ομάδας του.

Η Θεσσαλονίκη ζει, αναπνέει και κινείται σήμερα στους παλμούς του ντέρμπι της πόλης: ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αρη, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος στη Σούπερ Λίγκα και προσπαθεί να βρει τη θέση του στη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εχει σκαμπανεβάσματα αλλά στη διάρκεια του 2019 βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα και διεκδικεί την έξοδό του στην Ευρώπη.

Στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι να χαλάσουν το… πάρτι του μισητού αντιπάλου τους μέσα στην Τούμπα. «Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ο Αρης θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το ντέρμπι. Στο ματς του πρώτου γύρου μπορούσε να νικήσει αν ευστοχούσε στο πέναλτι ο Γιουνές, ενώ στο Κύπελλο το παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή στην έδρα του ΠΑΟΚ (1-1). Ο Αρης δεν έχει να χάσει κάτι απ’ αυτό το ματς, μόνο να κερδίσει έχει και εκτιμώ πως μπορεί να φύγει από την Τούμπα με το κεφάλι ψηλά» δηλώνει στο Documento ο ρέκορντμαν συμμετοχών, με 473 για τον Αρη, στο πρωτάθλημα Ντίνος Κούης, ο οποίος υποστηρίζει πως η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένη για τον Αρη: «Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο Θόδωρος Καρυπίδης, το πάει μια χαρά το καράβι. Εγιναν καλές επιλογές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν είναι δηλαδή λεγεωνάριοι. Πάντως μια ομάδα δεν χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται υπομονή».

Τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για να μη βρεθεί ξανά σε δύσκολη θέση ο σύλλογος, με δεδομένο ότι δεν διοικείται από έναν ζάπλουτο επιχειρηματία όπως ο Ιβάν Σαββίδης;

Καταρχάς το ταμείο πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν. Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα αποφασίσουν με ποιους ποδοσφαιριστές από το ρόστερ θα πορευτούν και την επόμενη σεζόν καθώς και σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. Δεν είναι αναγκαίο να έρθουν και πάλι δέκα δεκαπέντε ποδοσφαιριστές. Χρειάζονται λίγες και ποιοτικές μεταγραφές. Επιπλέον πρέπει να προωθηθούν και δύο τρία παιδιά από την Κ19 και είναι βέβαιο πως ο Αρης στο ερχόμενο πρωτάθλημα θα είναι ακόμη πιο δυνατός. Θα δέσει ως σύνολο και πάνω στο πλάνο που δημιουργείται σε δυο τρία χρόνια θα είναι ανταγωνιστική ομάδα και σε επίπεδο κορυφής. Τότε πρέπει να έχουν απαιτήσεις ο κόσμος και η διοίκηση για έναν τίτλο.

Ποιος είναι για σας ο παίκτης βαρόμετρο στη φετινή ομάδα;

Ο Κουέστα είναι σταθερός και εμπνέει εμπιστοσύνη στους αμυντικούς με τις επεμβάσεις του, ενώ ο Ματέο Γκαρσία μπορεί να κάνει τη διαφορά με τις απρόοπτες ενέργειές του. Ο Ματίγια είναι μπαλαδόρος και ο Δεληζήσης βγάζει δυναμισμό στο παιχνίδι του. Η ομάδα γενικά έχει πολύ καλές μονάδες, αλλά ήθελε και θέλει τον χρόνο της για να ανέβει επίπεδο.

Ο Αρης απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα με τον Σάββα Παντελίδη.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλοι αυτοί που βρίσκονται γύρω από μια ομάδα περιμένουν από τον προπονητή να αλλάξει τα πάντα από το πρώτο λεπτό του πρώτου αγώνα που θα κοουτσάρει. Ο Παντελίδης πέρασε ένα διάστημα προσαρμογής, γνώρισε καλύτερα –μέσα και από τις προπονήσεις– τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών του και με τις κινήσεις που έκανε σταδιακά έστρωσε την ομάδα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι αποτελεσματική.

Ταβάνι του Αρη είναι η πέμπτη θέση;

Αυτό φαίνεται. Πίστευα πως θα τερμάτιζε τέταρτος, αλλά ο Ατρόμητος είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα και αντέχει.

Ακολουθούν άλλα δύο ντέρμπι μετά τον ΠΑΟΚ, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Τέτοια παιχνίδια «φτιάχνουν» τους ποδοσφαιριστές και επιδιώκουν να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Θα πάρει καλό… βαθμό σε αυτά τα ματς ο Αρης και περιμένω πως θα κάνει και «ζημιές».

Στο ρόστερ της ομάδας κυριαρχούν οι ξένοι. Μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει για τον σύλλογο και για την πόλη το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

Ο καιρός ο δικός μας πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι παίκτες όταν βρίσκονται ένα δυο χρόνια σε μια ομάδα και ειδικά οι ξένοι δεν μπορούν να νιώσουν χαρά ή λύπη ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζουν τη σημασία του, θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχουν να βγάλουν κάτι από μέσα τους, δεν μπορούν να κάνουν κατάθεση ψυχής. Κι αυτό ισχύει για όλα τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πώς αντιμετωπίζουν οι αρειανοί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σπάει την κυριαρχία του ΠΟΚ και φέρνει τον τίτλο στη Θεσσαλονίκη;

Με στενοχώρια. Στο ποδόσφαιρό μας όποιος έχει χρήματα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Κι αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει.

Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πρωτάθλημα; Εχει αποφασιστεί η μείωση των ομάδων…

Πρέπει να μειωθούν σε δεκατέσσερις οι ομάδες και γενικά όσο πιο λίγες είναι τόσο το καλύτερο για το πρωτάθλημά μας. Δεν υπάρχουν λεφτά για να έχουν υψηλό επίπεδο και οι δεκαέξι ομάδες, ενώ μου φαίνεται αδιανόητο να αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα ομάδες που κόβουν 500 εισιτήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter