Μονόδρομος η αποχώρηση

Μονόδρομος η αποχώρηση

Χαρές και (δικαιολογημένοι) πανηγυρισμοί στην εθνική ομάδα μπάσκετ με την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης». Ρεπορτάζ και δηλώσεις του άφαντου στα δύσκολα «ιδιοκτήτη» του ελληνικού μπάσκετ Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Και δώσ’ του παράτες και επίσημη παρουσίαση του Αμερικανού κόουτς με κάθε λαμπρότητα. Τα μάθαμε όλα ή μήπως όχι; Ο διάσημος κόουτς, από τους πλέον ξεχωριστούς προπονητές στο αμερικάνικο μπάσκετ, δέχτηκε πρόταση να δουλέψει χωρίς μισθό στην εθνική Ελλάδας!

Τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα ή μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί ή δεν πρόκειται για κανονική μεταγραφή της ΕΟΚ αλλά για απλή συνεργασία ορισμένου χρόνου! Τι από όλα συμβαίνει μόνο ο πρόεδρος της μπασκετικής ομοσπονδίας το γνωρίζει. Όσο για τις «διαρροές» που αναφέρουν ότι «έμειναν έκπληκτοι στην ΕΟΚ με την επιστροφή Πιτίνο στον Παναθηναϊκό», γελάνε και τα τσιμέντα στην ομοσπονδία, γελάνε ακόμη οι «άνθρωποι του προέδρου» που έκαναν τη δήθεν διαρροή.

Με τα πολλά μάθαμε ότι ο Πιτίνο δεν θα καθίσει στον πάγκο της εθνικής για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του Φεβρουαρίου, αλλά μόνο στο προολυμπιακό του καλοκαιριού με στόχο την πρόκριση στο Τόκιο 2020, που αν επιτευχθεί, θα είναι και εκεί. Μετά χαίρετε! Μα, τότε, τι σόι προπονητής θα είναι; Παρτ τάιμ! Καθώς τον υπόλοιπο χρόνο θα είναι κανονικός προπονητής στον Παναθηναϊκό. Απλά πράγματα. 

Και σε αυτή την ιστορία ο μόνος έκθετος είναι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, για τον απλούστατο λόγο πως αφού αρνείτο κατηγορηματικά να δουλέψουν ταυτόχρονα στην εθνική και σε άλλη ομάδα ο Γιαννάκης, ο Σφαιρόπουλος ή ο Μπαρτζώκας, το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και τώρα με τον Πιτίνο. Έτσι όπως τα «κατάφερε» πάλι, η λύση είναι μονόδρομος: να αποχωρήσει από το μπάσκετ, για το καλό του μπάσκετ…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter