Μονομαχία στα… μακεδονικά αλώνια

Μονομαχία στα… μακεδονικά αλώνια

Δυναμική αναμένεται να είναι η παρουσία των μακεδονομάχων στο 12ο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο ξεκινά σήμερα το απόγευμα.

Προεξάρχοντος του Αντώνη Σαμαρά και ακολουθούντος του σημερινού προέδρου της ΝΔ η φυλή των μακεδονομάχων θα επιδιώξει μέχρι την Κυριακή που θα πέσει η αυλαία του συνεδρίου δύο πράγματα: πρώτον, να δείξει ότι είναι η κυρίαρχη τάση στο εσωτερικό του κόμματος και δεύτερον να δεσμεύσει την ηγεσία του κόμματος ότι δεν θα κυρωθεί, εφόσον κερδίσουν τις εκλογές, η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα διασυρθεί διεθνώς η χώρα, αλλά αυτό μάλλον δεν τους απασχολεί και ιδιαίτερα. Εξάλλου, αν κρίνουμε από τις τελευταίες πολιτικές αθλιότητες (περί ανταλλαγής των συντάξεων με το Μακεδονικό) του Μητσοτάκη, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι μπορεί και χειρότερα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι (αφιονισμένοι) μακεδονομάχοι θα πιέσουν – μέχρι τέλους- την ηγεσία της ΝΔ ώστε η ανιστόρητη και αντεθνική αυτή θέση τους να μπει σε ψηφοφορία κι αν όχι τότε να συμπεριληφθεί, τουλάχιστον, στα συμπεράσματα του συνεδρίου. Με λίγα λόγια θα προσπαθήσουν να «δέσουν χειροπόδαρα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε στην (απίθανη) περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός να μην ξεχάσει τη δέσμευσή του. 

Οι μακεδονομάχοι εξάλλου δεν εμπιστεύονται και πολύ τον πρόεδρο της ΝΔ, διότι θεωρούν ότι εφόσον γίνει πρωθυπουργός θα κυρώσει, αυθωρεί και παραχρήμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν επιθυμεί και δεν μπορεί να πάει κόντρα ούτε στους συμμάχους της χώρας, ούτε και στους ηγέτες του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της επίλυσης του χρόνιου ζητήματος.

Με σύνθημα λοιπόν «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» οι κάργα πατριώτες θα δώσουν τη μάχη τους απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους προεδρικούς, αλλά και στους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς. Στο τέλος της ημέρας θα δούμε ποια ομάδα θα επικρατήσει… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter