Μονομελές Πρωτοδικείο: Διατήρηση της προσωρινής διαταγής υπέρ Θάνου και κατά iefimerida

Μονομελές Πρωτοδικείο: Διατήρηση της προσωρινής διαταγής υπέρ Θάνου και κατά iefimerida

Την υποχρεωτική αφαίρεση του δημοσιεύματος του iefimerida.gr με το ηχητικό που ακούγεται η φωνή του Ανδρέα Βγενόπουλου και την προσωρινή απαγόρευση μελλοντικής δημοσίευσης που θα περιέχει «προσβλητικούς ισχυρισμούς» κατά της Βασιλικής Θάνου αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τους συνηγόρους της πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου να κατηγορούν την ενημερωτική ιστοσελίδα του Χρήστου Ράπτη για «παραπλανητική και ψευδή δημοσίευση».

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της Β. Θάνου:

Την 16/5/2022, εκδικάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της Προέδρου του Α.Π. και πρώην Π/Θ, Βασιλικής Θάνου κατά της ιστοσελίδας iefimerida.gr, του διευθυντή της και της δημοσιογράφου που την κατασυκοφάντησε.

Έως την έκδοση της απόφασης των Ασφαλιστικών, η Πρόεδρος, αποφάσισε την διατήρηση της από 30/3/2022 Προσωρινής Διαταγής, σύμφωνα με την οποία:

«Υποχρεώνει προσωρινά τον πρώτο των καθ’ ων Διευθυντή της ιστοσελίδας www.iefimerida.gr (εννοεί τον Χρήστο Ράπτη) να αφαιρέσει από την εν λόγω ηλεκτρονική ιστοσελίδα την περιγραφόμενη στην αίτηση από 23-2-2022 και ώρα 08:49’ π.μ. ανάρτηση με τίτλο ¨Ντοκουμέντο: Ηχητικό του Βγενόπουλου «καίει» Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό – Πώς τον εκβίαζαν¨, καθώς και κάθε άλλη υφιστάμενη και σχετική με το ως άνω δημοσίευμα ανάρτηση και 2) Απαγορεύει προσωρινά στους καθ’ ων, τη δημοσίευση στο μέλλον κάθε κειμένου (σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή), το οποίο θα περιέχει ισχυρισμούς προσβλητικούς της προσωπικότητας της αιτούσας, ιδίως δε ιδίου ή ανάλογου περιεχομένου με το ανωτέρω δημοσίευμα.»

Παρά την παραπλανητική και ψευδή δημοσίευση της καθ’ ης η αίτηση ιστοσελίδας, ουδόλως ανακλήθηκε η αρχική, ως άνω, απόφαση Χορήγησης Προσωρινής Διαταγής, παρά μόνον αφαιρέθηκε η φράση «ιδίως δε ιδίου ή ανάλογου περιεχομένου». Τούτο σημαίνει ότι η ιστοσελίδα δύναται να αναρτά μόνον ειδησεογραφικά κείμενα, προς ενημέρωση του κοινού, χωρίς όμως προσθήκη προσβλητικών ισχυρισμών και σχολίων της προσωπικότητας της Προέδρου Β. Θάνου!

Δηλαδή, παρά την απόπειρα αλλοίωσης του περιεχομένου της αποφάσεως, από τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, και η νεότερη αυτή απόφαση αναγνωρίζει το προσβλητικό του περιεχομένου των επίδικων δημοσιευμάτων. Σημειώνεται δε, ότι οι καθ’ ου η αίτηση, σε μία ακόμη έκφραση πλήρους υποτίμησης της δικαιοσύνης και των θεσμών της, καταφέρονται εις βάρος των λειτουργών της δικαιοσύνης, σχολιάζοντας και κρίνοντας τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Εν κατακλείδι, η ιστοσελίδα iefimerida, απαγορεύεται να δημοσιεύσει οποιοδήποτε κείμενο, το οποίο θα προσβάλλει, θα θίγει και θα συκοφαντεί την προσωπικότητα της Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου, ενώ φυσικά δεν δύναται να αναδημοσιεύσει το κατάφωρα συκοφαντικό δημοσίευμα της 23/2/2022.

Αθήνα, 27/5/2022

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Βασίλης Καπερνάρος και Συνεργάτες

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter