Μόνον δύο σχολεία υπό κατάληψη για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη – Εξωσχολικοί παρακινούν τους μαθητές (Video)

Μόνον δύο σχολεία υπό κατάληψη για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη  – Εξωσχολικοί παρακινούν τους μαθητές (Video)

Σε ύφεση βρίσκεται το φαινόμενο των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη με εθνικιστικά χαρακτηριστικά και με αποκλειστικά θέματα την συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό. 

Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν την προσπάθεια εξωσχολικών παραγόντων να παρακινήσουν τους μαθητές να προχωρήσουν σε καταλήψεις με το συγκεκριμένο θέμα. 

Η κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης στην οποία διαδήλωσαν περίπου 1000 μαθητές φαίνεται ότι ήταν το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας ακροδεξιών κύκλων που ζητούσαν από τους μαθητές να αναπαράγουν την εθνικιστική και φασιστική ρητορική τους. Αυτό που απεδείχθη ως κοινή πρακτική στα σχολεία ήταν ότι χωρίς γενικές συνελεύσεις και μετά από αποφάσεις λίγων μαθητών σε συνεννόηση με τα 15μελή, τα σχολεία έκλειναν ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ένα κλίμα εκφοβισμού σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές που αντιδρούσαν στον εθνικιστικό παροξυσμό. Σήμερα υπό κατάληψη βρίσκονται μόνο δύο σχολεία στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης και το ΓΕΛ Λαγκαδά.

Τα βίντεο από το χώρο της εθνικιστικής δεξιάς

Ενδιαφέροντα και άκρως αποκαλυπτικά είναι βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στα οποία φαίνεται ο ρόλος γνωστών παραγόντων του χώρου της εθνικιστικής δεξιάς που προσπαθούν να παρέμβουν στον δημόσιο λόγο προτρέποντας την συνέχιση των καταλήψεων και απειλώντας για δημοσιοποίηση στοιχείων όσων αντιδρούν σε αυτές.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο αθλητή του Ταεκβοντό στο Εύοσμο, Χαράλαμπο Παναγιωτίδη ο οποίος πολιτεύεται με την «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ), ενημερώνει ότι έχει γυρίσει όλα τα σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη και έχει μιλήσει με μαθητές. 

«Εμείς στην Ελληνική Λύση βγαίνουμε μπροστά και σας λέμε θα μας βρείτε μπροστά σας» σημειώνει εκτιμώντας μαζική παρουσία στην μαθητική πορεία της 29ης Νοεμβρίου. Μάλιστα δεν διστάζει να συγκρίνει τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου χαρακτηρίζοντας τες συστημικές σε αντίθεση με τις «αντισυστημικές» καταλήψεις για το Μακεδονικό. 

Σε άλλο βίντεο προχωρά στην διατύπωση του συνθήματος «Αλήτες Προδότες Πολιτικοί» τονίζοντας ότι οι καταλήψεις ήταν αυθόρμητες. 

Μη υποκινούμενες χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις και ο γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού –Ευόσμου Γεώργιος Κομνηνός, ο οποίος επίσης πολιτεύεται στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Μιλώντας στο κανάλι ΑΤLAS εκτιμά ότι το 90% των γονέων ενέκριναν τις κινητοποιήσεις αυτές τονίζοντας ότι τα παιδιά δέχτηκαν δήθεν απειλές για απώλεια σχολικών εκδρομών κτλ. 

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού-Ευόσμου την οποία εκπροσωπεί ο κ. Κομνηνός δεν έχει τοποθετηθεί για το εάν εκφράζεται από τις δηλώσεις του εν λόγω πολιτευτή.  

Πηγή: stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμα: Εισβολή της Χρυσής Αυγής σε σχολείο – Εκφόβισαν μαθητές επειδή δεν έκαναν κατάληψη για τη Μακεδονία

Διαβάστε ακόμα: «Μακεδονομάχος» προσπαθεί να στήσει προβοκάτσια αλλά δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό! (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter