Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

Μπορεί στην παρούσα κυβέρνηση να μιλάνε πολλοί και πολύ, μπορεί αυτά που καθημερινά ακούγονται από επίσημα χείλη –απολύτως σοβαρά και με στόμφο– να φαντάζουν κομμένα και ραμμένα στο περιεχόμενο του γνωστού αποφθέγματος του Αβραάμ Λίνκολν «είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία», όμως το μεγαλύτερο κακό που μας βρήκε με δαύτες και δαύτους δεν είναι η ασύμμετρη βλακεία.

Το μεγαλύτερο κακό που γεννά η κυβέρνηση στους πολίτες και ειδικότερα στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας είναι ο φόβος. Φόβος για την απλή διαβίωση, φόβος ακόμη και για την επιβίωση. Γεννούν φόβο γιατί είναι εμμονικοί, αδίστακτοι και επικίνδυνοι.

Σε κανέναν τομέα της διαχείρισης προβλημάτων (από τα πιο απλά μέχρι αυτά που γονατίζουν την κοινωνία) η κυβέρνηση δεν εφάπτεται –ακροθιγώς έστω– με την πραγματικότητα.

Οταν η έγκαιρη λύση του οποιουδήποτε προβλήματος κοστίζει φτηνότερα από μια καμπάνια που στήνεται για να μας δείξει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτοί χρηματοδοτούν την καμπάνια, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός δημοκρατικής κυβέρνησης αλλά διαχειριστής του ΔΣ της εταιρείας «Communications Μονοπρόσωπη ΕΠΕ».

Γνωστός τηλεαστέρας της δημοσιογραφίας από τη χορηγούμενη εκπομπή του στο κρατικοδίαιτο κανάλι όπου εργάζεται ανέφερε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει με την ίδια ένταση όλη την Ευρώπη, ακόμη και την Πορτογαλία, ενώ η Μέρκελ στη Γερμανία –που βρίσκεται στα κόκκινα– είναι σε απόγνωση» (αφήνοντας να εννοηθεί «όπως δεν είμαστε εμείς»).

Ξέχασε βέβαια να μας πει ότι η Γερμανία έχει 2,69 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Πορτογαλία αντίστοιχα 1,22, ενώ η Ελλάδα –που κρατάει την πανευρωπαϊκή πρωτιά– έχει 8,27 νεκρούς για κάθε εκατομμύριο πληθυσμού.

Εχουμε το «καλύτερο» εμβολιαστικό πρόγραμμα (επιχείρηση «Ελευθερία») και τους λιγότερους εμβολιασμένους.

Εχουμε ανενεργές ΜΕΘ στο ΕΣΥ (από ιδιωτικές δωρεές) αλλά δεν έχουμε ούτε προσλαμβάνουμε προσωπικό για να τις λειτουργήσουμε.

Εχουμε διασωληνώσεις σε κοινούς θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ κενές για να μη μολυνθούν από τους «λεπρούς» της πανδημίας τα «ευαγή ιδρύματα» και απωλέσουν τη φήμη και πελατεία τους.

Εχουμε διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους και έχουμε τον κυβερνητικό βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου να μας εξηγεί ότι «Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ και πολλοί διασωληνώνονται εκτός. Γνωρίζετε πως κάποιος μπαίνει στη ΜΕΘ όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα, σαν να τον παραδίδει ο γιατρός στον Θεό και πριν τον παραδώσει τον βάζει στη ΜΕΘ».

Εχουμε καταγεγραμμένους τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία αναλογικά με τον πληθυσμό και έχουμε μονοθεματικό ΕΣΥ.

Εχουμε αναστολή των χειρουργείων κατά 80%, αναμονές έως 36 μήνες και έχουμε τεράστια διόγκωση της πελατείας των ιδιωτών.

Εχουμε και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μας θεωρεί χαχόλους, δηλώνοντας σοβαρά: «Μετά την πανδημία θα συντελεστεί μια κοσμογονία ευημερίας και ανάπτυξης στη χώρα που θα επιστραφεί στους πολίτες».

Δεν περιγράφω άλλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter