Μόνος του έριξε σκιά…

Μόνος του έριξε σκιά…

Πολλή κουβέντα έγινε και πάλι με τη χρήση του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η κουβέντα δεν πρόκειται να σταματήσει σε καμία περίπτωση όσα υποτιθέμενα μέτρα και αν παρθούν σε βάρος των παραγόντων έτσι ώστε να μπει φραγμός στις δηλώσεις κατά της διαιτησίας. 

Για ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάμε άλλωστε και όχι για την Premier League της Αγγλίας, όπου ό,τι παράπονο είναι να ειπωθεί αυτό συμβαίνει στο flash interview αμέσως μετά τον αγώνα και εκφράζεται από προπονητές ή ποδοσφαιριστές και όλα τελειώνουν εκεί. Ομως εδώ έχω και μια ένσταση: καλώς ή κακώς ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής, επέλεξε μια άλλη τακτική από εκείνη του προκατόχου του. 

Να δημοσιοποιεί τους διαλόγους διαιτητών και χειριστών VAR στις επίμαχες φάσεις και παράλληλα να τις αναλύει ο ίδιος για να μην υπάρχουν σκιές, όπως υποστηρίζει. Ολα στον αέρα. Ομως αυτό που δεν καταλαβαίνουμε εμείς αλλά και πολύς κόσμος είναι γιατί στην επίμαχη φάση (ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα) που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των Πειραιωτών ούτε ο ίδιος την ανέλυσε ούτε τους διαλόγους διαιτητή και VAR δημοσιοποίησε σε αντίθεση με τις άλλες φάσεις της αγωνιστικής. 

Τον κάλυψε, λένε, η ανακοίνωση την προηγούμενη μέρα της ΚΕΔ που εξηγούσε ότι το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Να το δεχτούμε όλοι. 

Ομως με την ανακοίνωση της επιτροπής διαιτησίας και τη μη ανάλυση της φάσης από τον Κλάτενμπεργκ δόθηκε η δυνατότητα να μη δημοσιοποιηθούν οι συνομιλίες των διαιτητών την ώρα εξέτασης του VAR. 

Μπορεί να έγιναν όλα σωστά. Δεχόμαστε ότι το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Οι συνομιλίες γιατί δεν δημοσιοποιήθηκαν τη στιγμή που αυτό γίνεται με άλλες λιγότερο κρίσιμες; Δυστυχώς η ίδια η ΚΕΔ ρίχνει μια ακόμη σκιά στις τόσες. Τόσο απλό…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter