Μωραΐτης σε Αυγενάκη για τις εκλογές των ομοσπονδιών: «Φάγατε ήττες…»

Μωραΐτης σε Αυγενάκη για τις εκλογές των ομοσπονδιών: «Φάγατε ήττες…»

Κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραϊτης, είπε: «Σε αυτή τη δυσοσμία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή τη διαπλοκή που προχωράει ανεξέλεγκτη και κάνει ότι θέλει, πρέπει κάτι να κάνετε. Δεν είχατε καμία βούληση σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να καθίσουμε και να δούμε τη σκληρή πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας. Αναλώσατε πάρα πολύ χρόνο στο πως θα ξηλώσετε ομοσπονδίες, θέλω να τα αφήσετε όλα αυτά πίσω και να δούμε από κοινού αν ο αθλητισμός ενώνει τα μεγάλα αδιέξοδα που υπάρχουν για να πάρουμε πρωτοβουλίες από κοινού».

Ο Λ. Αυγενάκης απάντησε λέγοντας: «Το 85% των προέδρων των ολυμπιακών ομοσπονδιών είναι νέοι, το 65% των μελών καινούργια. Έχουμε δώσει 13.5 εκατομμύριά στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία κατ’ αρχήν. Αρχές Σεπτεμβρίου θα δώσουμε ένα δεύτερο κύμα προκαταβολής. Δόθηκαν 22 εκατ. στην SL1, τρία εκατ. στη SL2, 3,2 στον ΕΣΑΚΕ, 1,2 στο βόλεϊ. Και 1,5 θα πάρει η Football League και 13.5. Είπατε κάτι;».

Ο Θάνος Μωραϊτης πήρε και πάλι τον λόγο αναφέροντας: «Το ύφος του υπουργού στο κλείσιμο της ομιλίας του ας το κρίνει το κοινοβούλιο. Έρχομαι στις Ομοσπονδίες, γιατί σας καίει αυτό το θέμα. Ποια ανανέωση μιλάτε; Θα γινόταν από μόνη σε 60% και λέτε ότι το κάνατε 65% όταν φάγατε ήττες σε μεγάλες Ομοσπονδίες. Είπα ότι χρησιμοποιήθηκαν οι αθλητές στις Ομοσπονδίες να παίξουν αυτό το παιχνίδι, δεν είπα βάλατε. Και κάποιοι στην πορεία τους άδειασαν.

Να μην παίζουμε με αυτούς που έχουν τιμήσει το εθνόσημο. Πέρασε η χώρα ειδική συνθήκη με την πανδημία. Μοιράστηκαν δις. από την κυβέρνηση. Για τον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δώσατε 13.5 εκατ. ευρώ. Και θεωρείτε επιτυχία τα ψίχουλα που σας πέταξε ο Σταϊκούρας; Αφήνω στην άκρη το ύφος σας. Δεν αρμόζει στην αίθουσα. Πρέπει να ξεπεράσουμε τους κακούς μας εαυτούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter